Konfekt

Bagte æbler med marcipan

Forsøg juledagene med smagfulde, bagte æbler fyldt med marcipan, nødder og julekrydderier. Servér dem med vaniljecreme, flødeskum eller med is som dessert.
Foto og 29.11.2017 opskrift: Brini Fetz / Sweet Sneak.

Den ultimative smag og duft af jul må være disse bagte æbler fyldt med marcipan og julens krydderier! Opskriften er ikke bare en lidt sundere version af de mange julegodter, vi stiller på bordet i juletiden. I Tyskland er den nemlig en velkendt og populær dessertklassiker. Desserten hedder bratapfel og er at finde på et hvert marked i den søde juletid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi ved, at de dygtige piger fra Sweet Sneak alle er fra Tyskland og Østrig, så vi bad dem dele deres bedste juleopskift med os: "Vores kulinariske baggrund har altid afspejlet sig i vores kreationer. Juletid er familietid og minder os særlig meget om vores rødder. Så det her er god grund til at fremvise vores yndlingsopskrift fra vores bedstemødre."

Sweet Sneak brænder for at lave kulinariske oplevelser med alt, hvad det indebærer. For det er ikke kun selve smagen, der har betydning. Det er hele oplevelsen, der bringer folk sammen. Vil du vide mere om dem? Så besøg deres hjemmeside her eller på deres Instagram-profil @sweetsneak_cph!

Prøv den bedste julekringle!

Det skal du bruge til bagte æbler med marcinpan:

2 personer

  • 2 saftige æbler
  • 50 g hasselnødder
  • 2 spsk marcipan
  • 30 g rosiner
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 knivspids stødte nelliker
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 2 spsk honning
  • 1/2 citron
  • Evt. vaniljeis

Se også: 5 kreative vinterkranse

Sådan laver du bagte æbler med marcipan:

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Vask æblerne, og skær toppen af.
  3. Udhul æblerne med en lille, skarp kniv. Fjern så meget af æblet som muligt, men ikke så meget, at æblet ikke kan holde på fyldet. Kanten må gerne være et par cm tyk.
  4. Hak hasselnødder og marcipan i små stykker, og bland det i en skål sammen med rosiner, kanel, nelliker, kardemomme, honning samt skal og saft fra citron.
  5. Stil æblerne i et ovnfast fad, og fyld dem med blandingen.
  6. Bag æblerne i ca. 20-25 minutter.
  7. Servér æblerne, som de er eller med vaniljeis.

Flere julegodter? Prøv denne opskrift: Konfekt med dumlekaramel