Blåbærlagkage med nøddekant

Hvem elsker ikke en lagkage til kaffen? En lagkage med bær og flødeskum er som skabt til eftermiddagskaffen på en varm sommerdag, og så er en lagkage også bare så indbydende at se på.
Denne lækre blåbærlagkage kan du lave på kort tid. Dog skal den have lov at stå i køleskab i mindst 6 timer, inden den serveres. Til gengæld får du en frisk og lækker sommerdessert til kaffen.
 

Det skal du bruge:

Lagkagebunde:
140 g smør
2 æg
80 g fint rørsukker
1 dl mørk sirup
100 g marcipan
250 g hvedemel
1 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
2-2½ dl kærnemælk
En springform, cirka 20 cm

Blåbærfromage:
400 g blåbær
200 g rørsukker
5 blade udblødt husblas
3 æggehvider, pasteuriserede
½ vaniljestang
2 dl piskefløde

Pynt:
1 dl piskefløde
200 g afskallede hasselnødder
100 g mørk chokolade
Kandiserede blomster
50 g blåbær

Læs også: Lækker lagkage med marshmallows!

 

Sådan gør du:

Lagkagebunde:

  • Tænd ovnen pa 190°.
  • Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og lad det køle lidt af.
  • Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker.
  • Tilsæt sirup og smør, og rør godt.
  • Skær marcipan i små firkanter, og rør det i æggemassen.
  • Bland mel, nelliker, kanel, kardemomme, natron og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Rør dejen til en ensartet masse. Hæld kærnemælk i dejen lidt ad gangen, til den er let tyktflydende.
  • Fordel dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i 20 minutter.
  • Afkøl kagen. Skær kagen igennem, så du får 2 bunde. Brug en lang brødkniv og skær først et lille snit hele vejen rundt i kanten af kagen

Blåbærfromage:

  • Blend blåbær med 150 g sukker, og sigt det til en ensartet pure. Opvarm lidt af blåbærpureen, og opløs den udblødte husblas heri. Rør resten af pureen i.
  • Pisk æggehviderne næsten stive med elpiskeren, tilsat resten af sukkeret, og pisk dem helt stive, til piskerisene danner spor. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløden til skum med vaniljekorn.
  • Vend blåbærpureen sammen med de piskede hvider og flødeskummet med store, luftige tag.
  • Beklæd en springform med husholdningsfilm, og læg en kagebund i bunden af formen. Fordel blåbærcremen på bunden, læg den anden bund over, pak kagen ind i filmen, og stil den i køleskabet, til den har sat sig - mindst 6 timer og gerne natten over.
  • Tag kagen ud af formen, og stil den på en rist.

Læs også: Lav den perfekte citronfromage!

Pynt:
 

  • Pisk fløden til skum, og smør et tyndt lag over hele kagen.
  • Hak nødderne fint, eller skær dem i flager. Tag rigeligt af de fintskårne nødder i hånden, og tryk dem forsigtigt ind på kagen. Fortsæt, til hele kanten er fint pyntet.
  • Høvl chokoladen, og drys den over kagen. Dekorer med kandiserede blomster og blåbær.