Kager

Blondies med hindbær

De lyse, lækre kager har fået navnet blondies, fordi de er den blonde udgave af brownien - og er bestemt værd at prøve! Her får du en skøn opskrift på blondies med hindbær.
af Cecilia Fahlström 9.06.2020 Foto: Stine Christiansen.
Blondies med hindbær

Samspillet mellem hvid chokolade og hindbær er en ægte dessert-klassiker – og det er der en god grund til. Der skabes nemlig en helt fantastisk smag i mødet mellem de saftige, syrlige bær og den søde, hvide chokolade. Derfor er disse blondies med hindbær et sikkert hit på kagebordet!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Hindbærmuffins med hvid chokolade

Det skal du bruge til blondies med hindbær:

9 personer

  • 150 g frosne hindbær
  • 60 g smør
  • 200 g hvid chokolade
  • 3 æg
  • 170 g sukker
  • 130 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt

Prøv også: Medaljer med hindbærcreme

Sådan gør du:

  1. Varm hindbær op i en gryde – de må ikke blive helt udkogte. Hæld væsken fra, og lad hindbærrene køle af.
  2. Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, hak den hvide chokolade, og hæld chokoladen over det smeltede smør. Rør, indtil chokoladen er smeltet.
  3. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen i en skål. Vend det smeltede smør og chokoladen i dejen.
  4. Hæld 100 g af dejen over i gryden med hindbærrene, og vend det forsigtigt rundt.
  5. Hæld den hvide dej i en smurt og meldrysset bageform på ca. 23 x 23 cm, og fordel derefter hindbærdejen ovenpå. Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter ved 175°.

TIP Pynt gerne med friske bær fra haven.

Læs også: Guide til hindbær i haven