Engelsk gingerbreadkage med lakrids og kaneldrys

Antal: 
10-12 personer
Det skal du bruge: 
Gingerbreadkage
Lidt smør og mel
1¾ dl vand
½ spsk. natron
260 g hvedemel
½ spsk. bagepulver
½ spsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt muskatnød
1 tsk. fint lakridspulver
1 nip salt
110 g smør
90 g rørsukker
100 g muscovadosirup
50 g saltlakridssirup
2 æg
Lidt kanel

Når december melder sin ankomst, og vejret er mørkt og koldt, er det tid til at lade julehyggen sprede sig. Forkæl dig selv og dine nærmeste med en blød og lækker gingerbreadkage, der har fået et drys af julens krydderier og passer perfekt til et varmt glas gløgg.

Sådan laver du gingerbreadkage

  1. Tænd ovnen på 180°. Smør 1 bundtkageform (eller stor rund form) med lidt smør, og drys den med mel. Bank det overskydende mel fra.
  2. Bring vandet i kog, og hæld det i en skål sammen med natron.
  3. Sigt mel i en ny skål sammen med bagepulver, stødt ingefær, kanel, muskat, lakridspulver og salt.
  4. Pisk smør og rørsukker i en tredje skål med en håndmikser ved høj hastighed, indtil det er lyst og luftigt.
  5. Tilsæt sirup, natronvandet og melblandingen, mens du pisker. Tilsæt til sidst æggene under fortsat piskning.
  6. Fordel dejen ligeligt i formen, og stil den i ovnen.
  7. Bag kagen i ca. 30 minutter, eller indtil du kan stikke en strikkepind i den, uden at der hænger dej ved.
  8. Vend kagen ud af formen, og lad den afkøle på en rist.
  9. Sigt kanel over kagen inden servering.