Tanken om at bage en kage og dekorere den helt fra bunden kan få de fleste til at miste modet, inden projektet overhovedet er sat i værks, men sådan behøver det ikke at være.
Foruden en træfsikker kageopskrift behøver du kun et par små tekniske færdigheder for at kreere og dekorere en smuk festkage, der vil glæde dine gæster både ved synet og smagen. Her får du 6 enkle pynteteknikker, der får din kage til at tage pusten fra dine gæster!
Prøv også: Små, feminine marengskys
6 simple pynteteknikker
Når yndlingskagen er bagt, er det kun fantasien, der sætter grænser for dit kreative pyntegen. Der findes et hav af måder at dekorere sin kage på: Nogen er til det prangende og farverige, andre er det til enkle og underspillede. Hvad enten du er til det ene eller det andet eller noget helt tredje, så vil disse 6 pynteteknikker, som vil hjælpe dig rigtig godt på vej!
1. Flække en kagebund
Brug en lang brødkniv, og skær først et lille snit hele vejen rundt i kanten af kagen. Skær så kagen helt igennem, idet du lader kniven følge snittene i kanten.
2. Pynte kanten med flødeskum
Fyld flødeskum i en sprøjtepose, og hold posen næsten lodret, mens du sprøjter striber af flødeskum nedefra og op.
3. Overtrække med chokolade
Smelt 50 g smør sammen med 2 spsk piskefløde og 3 spsk flormelis i en kasserolle uden at bringe det i kog. Tag det fra varmen, og rør 150 g finthakket mørk chokolade i. Fordel chokolademassen på kagen med en palet, så den glider ned ad siderne. Glat chokoladen på siderne, og lad stivne ca. 1 time.
FÅ FLERE SMUKKE FESTOPSKRIFTER MED ISABELLAS!
4. Udrulle marcipanlåg
Ælt marcipanen lidt med hånden. Læg den mellem to ark bagepapir, og rul fra centrum og udefter til en stor cirkel. Brug springformens bund til at skære marcipanen til i den rigtige størrelse med jævne kanter. Lad marcipanen blive liggende mellem bagepapiret, til den skal lægges oven på kagen som et låg.
5. Overtrække med marcipan
Rul marcipanen ud som beskrevet herover, men i denne størrelse: Kagens diameter + 2 gange den færdige kages højde + 3 cm. Læg forsigtigt marcipancirklen hen over kagen, og pres den nænsomt på plads med fingrene hele vejen rundt i kanten, så den ligger glat. Skær overskydende marcipan af.
6. Kandiserede blomster
Skyl kronbladene fra spiselige blomster (fx fuchsia, nellike, viol, rose). Dyp kronbladene i pasteuriseret æggehvide, og lad det meste dryppe af igen. Dyp så i flormelis, ryst det meste af, og læg blomsterne til tørre på bagepapir i et par timer. De kan gemmes til dagen efter i en tæt dåse i køleskabet.
Prøv også: Festroulade
Har du mod på flere pyntetricks? I galleriet nedenfor får du en trin for trin-guide til at overtrække din festkage med fondant:
Lækker lagkage med marshmallows


Start med at lave chokoladeganache og de kandiserede roser.
Marshmallowfondant: Kom marshmallows i en skål, dæk dem til med film, og varm dem cirka 1-2 minutter på maksimum i mikroovnen. De skal bare være bløde og smeltede.


Rør de smeltede marshmallows godt sammen til en ensartet glat dej. Tilsæt florsukker lidt ad gangen, og rør det godt sammen.
TIP! Du kan komme lidt frugtfarve i fondanten, hvis du vil have en anden farve på kagen.


Hæld fondanten ud på et bord med lidt ekstra florsukker, og ælt den godt sammen, som var det en franskbrødsdej. Tilsæt sukker, indtil den holder op med at klistre.


Rul fondanten ud på et bord strøet med florsukker. Den skal være ca. 20-30 mm tyk. Husk at vende den hyppigt – ellers sætter den sig fast.


Smør hver enkelt lagkagebund med chokoladeganache, og læg bundene sammen. Gem lidt ganache til at smøre på toppen og omkring kagen, så fondanten sidder bedre fast.


Læg forsigtigt fondanten hen over kagen, og pres den nedover, så den dækker hele kagen. Skær den til, så den følger kagens kant, men ½ cm længere ude, da fondanten trækker sig en smule. Pynt kagen med de kandiserede roser.


Det smukke og lækre resultat. Velbekomme!