Kager

Macarons med nougat

Delikate franske macarons er en perfekt lille kage til eftermiddagskaffen eller -teen. Disse syndige bidder er enhver chokoladeelskers drøm. Få opskriften her!
af Mai Knauer 19.07.2021 Foto: Columbus Leth.
Macarons med nougatcreme på kagefad

Gå ikke på kompromis med kvaliteten, når du bager bager macarons. God smag og høj kvalitet går ofte hånd i hånd – og især når det kommer til råvarer som f.eks. chokolade, nougat, marcipan, vanilje og kakao.

Vil du opnå det bedste resultat, er det en god idé at vælge disse ingredienser i en lidt højere prisklasse, da de typisk smager af mere, men også er nemmere at have med at gøre.

Macarons

  • 55 g æggehvider
  • 40 g sukker
  • 75 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 10 g rent kakaopulver

Nougatcreme

  • 50 g mørk chokolade
  • 100 g blød nougat
  • 1 dl piskefløde

Sådan laver du macarons med nougatcreme

Nougatcreme

  1. Hak chokoladen, og skær nougaten i tern.
  2. Varm fløde op i en gryde, og tilsæt chokolade og nougat.
  3. Rør rundt i gryden, til både chokolade og nougat er smeltet.
  4. Hæld nougatcremen i en skål, og dæk den med husholdningsfilm. Sæt cremen i køleskabet i mindst 2 timer.

Macarons

  1. Tag æggehviderne frem, så de opnår stuetemperatur.
  2. Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker.
  3. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, samtidig med at du pisker.
  4. Pisk æggehviderne og sukkeret til en fast konsistens.
  5. Sigt mandelmel, flormelis og kakao i en skål.
  6. Tilsæt æggehviderne i skålen med de tørre ingredienser, og vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.
  7. Vend dejen rundt ca. 50 gange, så ingredienserne er helt blandet.
  8. Fyld dejen i en sprøjtepose med rund tylle.
  9. Sprøjt dejen ud i små cirkler, ca. 3 cm i diameter, på en bageplade med bagepapir.
  10. Bank bagepladen mod bordet nogle gange, så eventuelle luftbobler fjernes.
  11. Tænd ovnen på 150°.
  12. Lad bundene hvile på bagepladen i 30 minutter, til de er tørre.
  13. Bag bundene i midten af ovnen i 18-20 minutter, og lad dem køle helt af på en bagerist.
  14. Fyld nougatcremen i en sprøjtepose, klip et hul på ca. 7 mm i spidsen, og sprøjt nougatcremen ud i en cirkel på halvdelen af bundene.
  15. Placér de resterende bunde oven på.