Macarons med nougat

Det skal du bruge: 
Macarons
55 g æggehvider
40 g sukker
75 g mandelmel
100 g flormelis
10 g rent kakaopulver
Nougatcreme
50 g mørk chokolade
100 g blød nougat
1 dl piskefløde

Sådan laver du macarons med nougatcreme:

Gå ikke på kompromis med kvaliteten, når du bager bager macarons. God smag og høj kvalitet går ofte hånd i hånd – og især når det kommer til råvarer som f.eks. chokolade, nougat, marcipan, vanilje og kakao.

Vil du opnå det bedste resultat, er det en god idé at vælge disse ingredienser i en lidt højere prisklasse, da de typisk smager af mere, men også er nemmere at have med at gøre.

Nougatcreme:

  • Hak chokoladen, og skær nougaten i tern.

  • Varm fløde op i en gryde, og tilsæt chokolade og nougat.

  • Rør rundt i gryden, til både chokolade og nougat er smeltet.

  • Hæld nougatcremen i en skål, og dæk den med husholdningsfilm. Sæt cremen i køleskabet i mindst 2 timer.

Macarons:

  • Tag æggehviderne frem, så de opnår stuetemperatur.

  • Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker.

  • Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, samtidig med at du pisker.

  • Pisk æggehviderne og sukkeret til en fast konsistens.

  • Sigt mandelmel, flormelis og kakao i en skål.

  • Tilsæt æggehviderne i skålen med de tørre ingredienser, og vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.

  • Vend dejen rundt ca. 50 gange, så ingredienserne er helt blandet.

  • Fyld dejen i en sprøjtepose med rund tylle.

  • Sprøjt dejen ud i små cirkler, ca. 3 cm i diameter, på en bageplade med bagepapir.

  • Bank bagepladen mod bordet nogle gange, så eventuelle luftbobler fjernes.

  • Tænd ovnen på 150°.

  • Lad bundene hvile på bagepladen i 30 minutter, til de er tørre.

  • Bag bundene i midten af ovnen i 18-20 minutter, og lad dem køle helt af på en bagerist.

  • Fyld nougatcremen i en sprøjtepose, klip et hul på ca. 7 mm i spidsen, og sprøjt nougatcremen ud i en cirkel på halvdelen af bundene.

  • Placér de resterende bunde oven på.