
Macarons med nougat

Macarons
- 55 g æggehvider
- 40 g sukker
- 75 g mandelmel
- 100 g flormelis
- 10 g rent kakaopulver
Nougatcreme
- 50 g mørk chokolade
- 100 g blød nougat
- 1 dl piskefløde
Sådan laver du macarons med nougatcreme:
Gå ikke på kompromis med kvaliteten, når du bager bager macarons. God smag og høj kvalitet går ofte hånd i hånd – og især når det kommer til råvarer som f.eks. chokolade, nougat, marcipan, vanilje og kakao.

Vil du opnå det bedste resultat, er det en god idé at vælge disse ingredienser i en lidt højere prisklasse, da de typisk smager af mere, men også er nemmere at have med at gøre.
Nougatcreme:
-
Hak chokoladen, og skær nougaten i tern.
-
Varm fløde op i en gryde, og tilsæt chokolade og nougat.
-
Rør rundt i gryden, til både chokolade og nougat er smeltet.
-
Hæld nougatcremen i en skål, og dæk den med husholdningsfilm. Sæt cremen i køleskabet i mindst 2 timer.
Macarons:
-
Tag æggehviderne frem, så de opnår stuetemperatur.
-
Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker.
-
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, samtidig med at du pisker.
-
Pisk æggehviderne og sukkeret til en fast konsistens.
-
Sigt mandelmel, flormelis og kakao i en skål.
-
Tilsæt æggehviderne i skålen med de tørre ingredienser, og vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.

Lækker hjemmelavet fransk nougat
-
Vend dejen rundt ca. 50 gange, så ingredienserne er helt blandet.
-
Fyld dejen i en sprøjtepose med rund tylle.
-
Sprøjt dejen ud i små cirkler, ca. 3 cm i diameter, på en bageplade med bagepapir.
-
Bank bagepladen mod bordet nogle gange, så eventuelle luftbobler fjernes.
-
Tænd ovnen på 150°.
-
Lad bundene hvile på bagepladen i 30 minutter, til de er tørre.
-
Bag bundene i midten af ovnen i 18-20 minutter, og lad dem køle helt af på en bagerist.
-
Fyld nougatcremen i en sprøjtepose, klip et hul på ca. 7 mm i spidsen, og sprøjt nougatcremen ud i en cirkel på halvdelen af bundene.
-
Placér de resterende bunde oven på.
