Kager

Mascarponepizza med ferskner

Dessertpizza til pizzaelskernes søde tand
af Bogen "One More Slice", Leila Lindholm, Gyldendal 18.01.2013

Hvem siger, man ikke kan spise pizza til dessert? Denne dessertpizza er lækker og frisk med mascarpone og skønne frugter. Dine gæster vil helt sikkert blive overraskede, når du serverer noget så utraditionelt som pizza til dessert.

1 dessertpizza/4 portioner

• ¼ portion pizzadej (se opskrift nederst)
• 125 g ricotta
• 125 g mascarpone
• 50 g marcipan
• Revet skal af 1 økologisk citron
• 50 g jordbær
• 2 ferskner
• 50 g hindbær
• 25 g mandelflager
• ½ dl pistacienødder
• 1 spsk rørsukker
• Flormelis til pynt

Varm ovnen til 250°. Lav pizzadej efter grundopskriften.

Rul dejen tyndt ud, og bred et lag ricotta på. Læg mascarpone på i små klatter, og riv marcipan og citronskal over. Skær jordbær og ferskner i skiver, og fordel dem samt hindbær over din dessertpizza. Drys mandelflager, grofthakkede pistacienødder og sukker på.

Bag din dessertpizza midt i ovnen i 5-10 minutter. Sigt flormelis over.

Få flere opskrifter på pizzaer her:

De salte

    Prosciutto e fichi
Pizza al
Pizza al funghi Pizza Caprese Pizza bianca

De søde
 


Pizzadej -
grundopskrift

Figenpizza med
chokolade

Pizza Gino