Aftensmad

Pizza prosciutto e fichi

Skøn pizza med italiensk skinke og figner
af Bogen "One More Slice", Leila Lindholm, Gyldendal 18.01.2013

16 minipizzaer:

• 1 portion pizzadej efter eget valg
• 1 portion tomatsauce
• 375 g mozzarella
• 5 friske figner
• 1 mild rød chili
• 150 g prosciutto
• 1 potte frisk timian
• Friskkværnet sort peber
• Flagesalt
• Olivenolie

Varm ovnen til 250°. Lav pizzadej og tomatsauce efter grundopskriften. Skær mozzarellaost, figner og chili i skiver. Del dejen i 16 stykker, og rul dem ud til runde minipizzaer. Læg dem på en plade med bagepapir, og bred et tyndt lag tomatsauce på. Læg de øvrige ingredienser samt krydderier på pizzaerne. Bag dem gyldne i midten af ovnen i 5-10 minutter. Tag pizzaerne ud, og dryp olivenolie over.