Aftensmad

Pizza prosciutto e fichi

Skøn pizza med italiensk skinke og figner
af Bogen "One More Slice", Leila Lindholm, Gyldendal 18.01.2013

16 minipizzaer:

• 1 portion pizzadej efter eget valg
• 1 portion tomatsauce
• 375 g mozzarella
• 5 friske figner
• 1 mild rød chili
• 150 g prosciutto
• 1 potte frisk timian
• Friskkværnet sort peber
• Flagesalt
• Olivenolie

Varm ovnen til 250°. Lav pizzadej og tomatsauce efter grundopskriften. Skær mozzarellaost, figner og chili i skiver. Del dejen i 16 stykker, og rul dem ud til runde minipizzaer. Læg dem på en plade med bagepapir, og bred et tyndt lag tomatsauce på. Læg de øvrige ingredienser samt krydderier på pizzaerne. Bag dem gyldne i midten af ovnen i 5-10 minutter. Tag pizzaerne ud, og dryp olivenolie over.

Se også: Nem og god grundopskrift på pizzadej

De salte

Pizza congli
asparagi e
formaggio
di capra
Pizza al funghi
Pizzadej -
grundopskrift

Pizza bianca

De søde


Figenpizza med
chokolade

Mascarpone-
pizza med
ferskner

Pizza Gino