Snickers-kage med peanuts

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Kiksebund
100 g saltede peanuts
100 g Bastogne-kiks
30 g smør
Karamel
300 g bløde karameller
1 dl piskefløde
1 nip salt
50 g saltede peanuts
Chokoladecreme
200 g mælkechokolade
1 dl piskefløde
Pynt
25 g saltede peanuts
1 tsk. flagesalt

Sådan laver du snickerskage:

Kiksebund:

  • Blend peanuts fint i en blender. Hæld de blendede peanuts i en skål.

  • Blend kiksene til krummer, og rør dem sammen med peanutsene.

  • Smelt smørret i en gryde, og vend det sammen med kiks og peanuts.

  • Fordel massen i en form på ca. 35 x 10 cm, og sæt den i køleskabet.

Karamel:

  • Varm karameller og fløde forsigtigt op i en gryde, indtil karamellerne er smeltet, og massen er ensartet.

  • Tilsæt salt.

  • Fordel karamelmassen på den kolde tærtebund, og drys peanuts på.

  • Sæt tærten på køl igen.

Chokoladecreme:

  • Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.

  • Bring langsomt fløden i kog, og hæld den over chokoladen.

  • Rør i chokolademassen, til den får en ensartet overflade, og chokoladen er smeltet.

  • Fordel chokoladecremen over karamellen på tærten.

  • Sæt tærten i køleskabet i mindst 2 timer.

Pynt:

  • Drys saltede peanuts og flagesalt over kagen lige før servering.