Kager

Solskinskage

En dejlig frisk kage, der vil gøre sig godt efter et tungt julemåltid.
af Marie Melchior 15.12.2008 Foto: Jakob Valling

Solskinskage er en lækker sandkage med appelsin

1 sandkage, cirka 6 personer

  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Reven skal af 1 usprøjtet appelsin

PYNT:

  • Farvet perlesukker

Står du og mangler en opskrift på brunsviger?

Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret. Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en håndmikser. Rør mel, bagepulver og det smeltede smør i. Kom den revne appelsinskal i dejen. Hæld dejen i en smurt
sandkageform, og bag kagen i cirka 30 minutter.

Tag kagen forsigtigt ud efter de første 10 minutter, og drys perlesukker på den. Bag kagen videre, til den er gylden. Lad den køle af i formen på en bagerist.

Mere sandkage? Her får du endnu en opskrift på sandkage