Kager
Kager
Solskinskage
En dejlig frisk kage, der vil gøre sig godt efter et tungt julemåltid.
af Marie Melchior
15.12.2008
Foto: Jakob Valling
Solskinskage er en lækker sandkage med appelsin
1 sandkage, cirka 6 personer
- 100 g smør
- 3 æg
- 200 g sukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- Reven skal af 1 usprøjtet appelsin
PYNT:
- Farvet perlesukker
Står du og mangler en opskrift på brunsviger?
Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret. Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en håndmikser. Rør mel, bagepulver og det smeltede smør i. Kom den revne appelsinskal i dejen. Hæld dejen i en smurt
sandkageform, og bag kagen i cirka 30 minutter.
Tag kagen forsigtigt ud efter de første 10 minutter, og drys perlesukker på den. Bag kagen videre, til den er gylden. Lad den køle af i formen på en bagerist.