Kager

Sprøde fastelavnsboller med ricotta og orangeskum

Var det noget med en fastelavnsbolle, der er lidt fin på den? De her fastelavnsboller er af butterdej - så de er nemme - og med fornem pynt. Find opskriften lige her.
af Louise Lorang 21.02.2022 Foto: Lene Samsø.
Sprøde fastelavnsboller med orangeskum
6 personer

Dej:

  • 450 g butterdej (1 pakke med 6 plader)
  • 1 æg til pensling

Fyld:

  • ½ vaniljestang
  • 100 g ricotta
  • 1 spsk. sukker
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. appelsinmarmelade

Servering:

  • 4 dl piskefløde
  • 3 spsk. appelsinmarmelade
  • Evt. tørrede citronskiver

Sprøde fastelavnsboller med ricotta og orangeskum

  1. Dej: Stik 12 cirkler med en diameter på ca. 8 cm ud af butterdej-en, brug evt. et glas. Stik et hul med en diameter på ca. 5½ cm i midten af halvdelen af dejcirklerne.
  2. Pisk æg sammen med 1-2 spsk. koldt vand i en skål, og pensl dejcirklerne med æggeblandingen.
  3. Læg dejringene oven på, og pensl også dem med æggebland-ingen. Læg forsigtigt kagerne på en bageplade med bagepapir.
  4. Tænd ovnen på 200° varmluft.
  5. Fyld: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekornene sammen med ricotta, sukker og æggeblomme i en skål med en elpisker. Vend appelsinmarmelade i ricottablandingen.
  6. Fordel 1-2 tsk. ricottafyld i midten af de små butterdejskager, og bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne, og kanten er hævet. Lad dem køle helt af.
  7. Servering: Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Vend marmelade i flødeskummet, og fyld cremen i en sprøjtepose med stjernetyl.
  8. Fyld de sprøde butterdejsskaller med appelsincreme. Pynt evt. med tørrede citronskiver, og servér straks.