Kager

Sprøde vafler - den bedste opskrift

De her sprøde vafler med mandelmel rimer på en lykkestund. Server dem til morgenmad, frokost eller som en eftermiddags-treat, og der er dømt hygge for hele familien!
af Cecilia Fahlström 14.09.2016 Foto: Stine Christiansen.
Vafler
  Vafler er blevet moderne igen og serveres til morgenmad og frokost på mange hippe københavnske restauranter. De er også smaddergode, så vi forstår godt trenden. Denne type vafler er uden æg, hvilket gør dem sprøde. De er lavet på mandelmel, som giver en herlig smag. Mums!

Du kan også lave vafler med skøn bærcreme?

  Prøv også: Vil du have flere opskrifter med mandelmel, kan du finde dem her   Sprøde vafler med mandelmel
5 personer
 

Det skal du bruge til vafler

  • 200 g smør
  • Ca. 600 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • ½ tsk. sukker
  • 4 tsk. bagepulver
  • ½ l mælk
  • ½ l vand
  • Hindbær, blåbær og ahornsirup til pynt

Lav en lækker tærte med bær

Sådan gør du

  1. Smelt smørret, og lad det køle af.
  2. Bland 2 slags mel, sukker og bagepulver i en skål. Hæld mælk og vand i melblandingen, og pisk, indtil dejen er glat og ensartet. Tilsæt smør og pisk.
  3. Hæld dejen i et vaffeljern, og lad vaflerne bage i nogle minutter, indtil de er sprøde og gyldne.
  4. Anret med hindbær, blåbær og ahornsirup.

Til morgenmorgen: Lækre morgenboller