Kager

Svampede romkugler med sorte bønner

Disse svampede, søde og fristende romkugler er perfekte til eftermiddagskaffen eller det søde punktum. De gemmer på lidt af en hemmelighed, for hovedingrediensen er nemlig sorte bønner. Prøv dem!
af Emma Martiny 11.04.2017

Lyder det skørt med sorte bønner i en kage? Måske en smule, men redaktionen på ISABELLAS har prøvesmagt, og vi tør godt garantere, at hverken du eller dine gæster bliver skuffede. De smager nøjagtigt lige så syndigt som de almindelige romkugler, du kender. Men med deres høje indhold af bønner må du hellere spise to!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lyst til en anden sund dessert? Prøv disse kokoskugler med chokolade.

Det skal du bruge til romkugler med sorte bønner:

15 romkugler

1 dåse sorte bønner
150 g friske dadler
1 dl mandelmel
3 spsk. kakaopulver
3 spsk. kokosolie
1 tsk. vaniljepulver eller 1 vaniljestang
1 tsk. romessens
1 nip salt

Til pynt:

1 dl kokosmel, frysetørrede bær eller kakopulver.

Læs også: Sådan får du soufflé til at lykkes

Sådan laver du romkugler med sorte bønner:

Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte, skyl dem grundigt, og lad væsken dryppe fra. Kom bønnerne og alle de resterende ingredienser - på nær pynten - i en foodprocessor eller blender, og kør maskinen, indtil du har en helt glat masse. Smag romkuglemassen til, så den smager præcis, som du ønsker, og stil den derefter i køleskabet i mindst 2 timer, så massen bliver fast nok til, at du kan rulle den. Rul romkuglerne i den ønskede størrelse mellem hænderne, og tril dem i kokosmel, frysetørrede bær, kakaopulver eller lignende, så de ikke klistrer. Opbevar romkuglerne i køleskabet indtil servering.

Se også: Boligreportage: Murermestervilla med kærlighed for genbrug

Tip: Du kan også bruge tørrede bønner fra pose. Stil 240 g sorte bønner i blød i ca. 12 timer, og kog herefter i en time.

Opskriften er fra Emma Martinys nye kogebog Fabelagtige fristelser, der er fyldt med smagslækre sager til den søde tand lavet af naturlige råvarer.