Her får du Annemette Voss' opskrift på skøn fudge med hassel- og pistacienødder. Perfekt til den søde juletand.
af Annemette Voss.28.11.2019Foto: Skovdalnordic.com.
36 stk
Det skal du bruge
100 g hasselnøddekerner
1 vaniljestang
450 g sukker
120 g smør
1½ dl sødmælk
1 dåse kondenseret mælk (397 g)
50 g usaltede pistacienødder uden skal
1 tsk. havsalt (flagesalt)
Fudge med hassel- og pistacienødder
Sådan gør du
Rist hasselnødderne på en varm pande, til skallerne sprækker. Nulr skallerne af i et rent viskestykke, og læg hasselnødderne til side.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, sukker, smør, sødmælk og kondenseret mælk i en lille tykbundet gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge ved middel varme i ca. 15-20 minutter, til temperaturen er 117° – tjek med et termometer.
Tag gryden af blusset, hæld massen i en røremaskine med piskeris, og pisk massen i ca. 10-15 minutter ved fuld kraft, til den er lys og luftig og kølet en del af. Fordel massen i en form, der måler 10 x 20 cm, beklædt med bagepapir, og tryk hasselnødder og pistacienødder godt ned i massen.
Drys med havsalt og tryk det let fast i overfladen. Stil formen køligt til næste dag, og skær fudgen ud i mindre stykker.