
8 røde søde æbler (fx Ingrid Marie eller Aroma)
500 g sukker
50 g kokosmel
8 ispinde eller grillspyd
1. Vask æblerne, tør dem godt, og sæt dem på en ispind.
2. Kom sukkeret på en pande, og smelt det til karamel. Hæld den varme karamel i en lille gryde.
3. Dyp æblerne ned i gryden med karamelmassen.
4. Rul de karamelliserede æbler i en skål med kokosmel.
5. Sæt æblerne på en et fad, drysset med lidt ekstra kokosmel, så æblerne ikke klistrer til fadet.
Variationer:
Kokoskaramel
Bland overskydende karamel med kokosmel, hæld det ud på et stykke bagepapir, og skær straks i mindre stykker.
Jordbær og banan med karamel
Andre frugttyper, for eksempel bananer, pærer, jordbær og figner, kan også dyppes i karamellen.
Krydret karamel
Du kan eventuelt pifte karamellen op med kanel, kardemomme eller chili.