Antal:
Ca. 50 små trøfler
Det skal du bruge:
1 dl fløde
800 g mørk chokolade
100 g kandiserede klementiner eller klementinmarmelade
2 spsk. vindruekerneolie
Spiseligt guldglimmer
Sådan laver du trøfler med klementin og honning
- Hæld fløden i en lille gryde, og bring den i kog.
- Hak 600 g chokolade, kom den i en skål, og hæld fløden over.
- Sæt skålen i et vandbad på et blus, indtil chokoladen er helt smeltet.
- Hak de kandiserede klementiner, og rør dem i.
- Tag gryden af blusset, og kom chokolademassen i en skål. Lad den stå ved stuetemperatur i 10 minutter.
- Læg husholdningsfilm over skålen, og stil den i køleskabet i 2-3 timer, til massen har sat sig.
Chokoladeskal:
- Hak de sidste 200 g chokolade, og kom den i en skål sammen med olien.
- Smelt det sammen over vandbad, og rør det godt sammen.
- Form dine trøfler med 2 skeer. Brug evt. en tandstikker til at dyppe trøflerne i den varme chokolade med, og drys med guldglimmer på toppen.
- Stik derefter pindene ind i et stykke flamingo el.lign., og sæt det i køleskabet, så chokoladen kan sætte sig – det tager ca. 30 minutter.