Konfekt

Klementintrøfler med honning og guldglimmer

Chokoladetrøfler er et festligt indslag på konfektbordet. Prøv disse trøfler med klementin og honning drysset med guldglimmer.
Af Mai Knauer 23.10.2020 Foto Columbus Leth
Chokoladetrøfler med klementin og honning
0 personer

  • 1 dl fløde
  • 800 g mørk chokolade
  • 100 g kandiserede klementiner eller klementinmarmelade
  • 2 spsk. vindruekerneolie
  • Spiseligt guldglimmer

Sådan laver du trøfler med klementin og honning

  • Hæld fløden i en lille gryde, og bring den i kog.
  • Hak 600 g chokolade, kom den i en skål, og hæld fløden over.
  • Sæt skålen i et vandbad på et blus, indtil chokoladen er helt smeltet.
  • Hak de kandiserede klementiner, og rør dem i.
  • Tag gryden af blusset, og kom chokolademassen i en skål. Lad den stå ved stuetemperatur i 10 minutter.
  • Læg husholdningsfilm over skålen, og stil den i køleskabet i 2-3 timer, til massen har sat sig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Chokoladeskal:

  • Hak de sidste 200 g chokolade, og kom den i en skål sammen med olien.
  • Smelt det sammen over vandbad, og rør det godt sammen.
  • Form dine trøfler med 2 skeer. Brug evt. en tandstikker til at dyppe trøflerne i den varme chokolade med, og drys med guldglimmer på toppen.
  • Stik derefter pindene ind i et stykke flamingo el.lign., og sæt det i køleskabet, så chokoladen kan sætte sig – det tager ca. 30 minutter.