Se også
Grønt
Crostini med tre forskellige slags fyld
Crostini med forskelligt fyld er en delikat nippe-forret, der også passer perfekt til en picnic. Få opskrifterne på de tre bedste her!
af Marie Melchior.
11.11.2020
Foto: Betina Hastoft.
6 personer
Crostini med røget torskerognscreme
- 200 g røget torskerogn
- 2 spsk cremefraiche 38 pct.
- 3 spsk finthakket purløg
- ½ citron
- Friskkværnet peber
- 6 skiver filone- eller ciabattabrød
Crostini med kyllingelever a la Toscana
- 300 g kyllingelever
- 75 g smør
- 1 spsk olivenolie
- 1 hakket fed hvidløg
- 1 spsk friskhakket salvie
- 3 spsk cognac
- 1 dl Chianti-rødvin
- 1 spsk smør
- 2 hakkede ansjoser
- 1 spsk kapers
- 2 spsk smør
- 6 hele og store salvieblade
- 6 skiver ciabattabrød
Crostini med gedeost, grønkål og æble
- 100 g gedeost
- 6 skiver hvedebrød
- 1 spsk honning
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk hakket citrontimian
- 1 pigonæble
- 6 spsk hakket frisk grønkål
- 1 spsk hasselnøddeolie
Crostini med tre slags fyld
Sådan laver du crostini med røget torskerognscreme
- Flæk torskerognen, og skrab rognen fri af hinderne og op i en skål.
- Rør torskerognen med cremefraiche, purløg og et par dråber citronsaft. Smag til med friskkværnet peber.
- Grill eller rist brødet på begge sider.
- Smør et lag torskerognscreme på, og pynt med purløg.
TIP: Cremen er også superlækker på sprødristet rugbrød.
Sådan laver du crostini med kyllingelever a la Toscana
- Skær hinder og sener fra leverne og hak dem fint.
- Smelt smørret i en pande sammen med olivenolie. Sauter forsigtigt hvidløg og salvie, så hvidløget ikke brænder på.
- Tilsæt lever og svits for høj varme i 2-3 min. mens der røres i panden.
- Hæld cognac på, og lad cognacen fordampe.
- Tilsæt vinen lidt efter lidt sammen med smør. Når al vinen er absorberet af leverne, tilsættes ansjoser og kapers.
- Smelt smør på en anden pande, og steg de hele salvieblade sprøde på hver side.
- Læg bladene på fedtsugende papir. Rist brødet på den ene side.
- Fordel kyllingeleveren på den ikke-ristede side af brødet, på den måde suger brødet væden fra kyllingeleveren.
Sådan laver du crostini med gedeost, grønkål og æble
- Tænd ovnen på 200°.
- Skær gedeosten i ca. 2 cm tykke skiver.
- Udstik hvedebrødet i cirkler, der passer til gedeostens omfang. Dryp brødet med lidt olivenolie.
- Læg osten på, og dryp med honning og olivenolie.
- Drys lidt hakket citrontimian udover.
- Læg brødene på bagepapir, og bag dem i ovnen i 6-8 min. til osten tager farve og bliver blød.
- Skær æblet med skal i bittesmå stykker, bland med finthakket grønkål og nøddeolie.
- Lige før servering lægges lidt grønkål og æble på toppen af den varme gedeost.