Grønt

Friteret artiskok med drys af tørret solbær, hasselnød og tang

Prøv denne opskrift, der er den perfekte snack til middagsselskabet. Få opskriften på de friterede artiskokker drysset med tørret solbær, hasselnød og tang herunder!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 9.04.2020
Opskrift: Friteret artiskok med drys af tørret solbær

Mangler du en snack, som du kan servere til dine gæster? Så prøv disse friterede artiskokker drysset med tørret solbær, hasselnød og tang. Retten passer perfekt til velkomstdrinken til dit middagsselskab. Få opskriften herunder.

Obs! Når du skal skære bladene af artiskokkerne, så tag dem i hånden enkeltvis, og brug en skarp urtekniv til at skære bladene af lidt ad gangen, så du ikke kommer til at tage for meget af bunden. Dog er det vigtigt, at alt det grønne kommer af, da det smager utrolig bittert.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Grillet aubergine med mozzarella

Opskrift på friteret artiskok med drys af tørret solbær, hasselnød og tang

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave friteret artiskok med drys af tørret solbær, hasselnød og tang

  • 4 store artiskokker
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 liter vindruekerneolie
  • 40 g frysetørret solbær
  • 30 g afhindede hasselnøddekerner
  • 10 g tang (søltang)
  • 5 g havsalt

Sådan laver du friteret artiskok med drys af tørret solbær, hasselnød og tang

  1. Bræk stokkene af artiskokkerne, og skær alle bladene af.
  2. Skrab fimrehårene ud med en ske, og skær de 4 artiskokbunde ud i helt tynde skiver.
  3. Læg dem i en skål med mel, og vend godt rundt, så alle skiverne får et tyndt lag mel.
  4. Ryst skiverne fri for overskydende mel.
  5. Varm olien op i en gryde, men pas på, den ikke bliver for varm.
  6. Læg artiskokskiverne i olien et par stykker ad gangen, og fritér dem i ½ -1 minut, indtil de er gyldne og sprøde.
  7. Tag artiskokkerne op af olien, og fortsæt med resten, indtil alle er friterede.
  8. Lad artiskokskiverne dryppe af på et stykke køkkenrulle, og læg dem i en skål.
  9. Blend de frysetørrede solbær, hasselnødderne og sølen til et fint pulver, og drys dem og lidt havsalt over artiskokskiverne.
  10. Servér f.eks. som en snack til en velkomstdrink.

TIP!

Hvis du stikker en tandstik 
ned i den varme olie, skal det syde let omkring tandstikken, når olien klar.

Lyst til mere?

Prøv denne opskrift på røget lakserillette med kryderurter og ristet rugbrød. Få opskriften her!