Grønt
Grønt
Gnocchi-opskrift med nordiske råvarer
Lav perfekte nordiske gnocchi med denne gode opskrift på hjemmelavet gnocchi med hasselnødder.
af Thorsten Schmidt / Foto: vildmad.dk
25.08.2017
Gnocci er endnu en italiensk ret, som er elsket verdens over. Men hvis man ikke lige har friske italienske råvarer til rådighed, så kan man i stedet bruge friske danske råvarer til at lave en fortryllende gnocchi-ret med hasselnødder. Opskriften er fra VILD MAD-festival, som har til formål at undervise madglade danskere i at finde, plukke og bruge den danske natur.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også Michelin-kokkens gnocchi-opskrift
Gnocchi-opskrift med nordiske råvarer
2 personer
INGREDIENSER- 250 g varme, mosede kartofler
- 1 æg
- 2 spsk hasselnøddeolie
- 100 g hvedemel
- 50 g hasselnødder (eller bøgeblade)
- salt
- peber
- muskatnød
- 2 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
- Ælt kartoffelmosen med æg, hasselnøddeolie og en smule mel. Der skal nok mel i blandingen til, at den kan samles til en kugle.
- Blend hasselnødderne til de er finthakkede og tilsæt til kartoffelblandingen.
- Krydr med salt og peber.
- Rul blanding ud, så du får en pølse med en diameter på omkring 2 cm.
- Skær rullen ud i små stykker og giv hver gnocchi et tryk med en gaffel.
- Bring saltet vand i kog.
- Tilsæt dine gnocchi og lad dem koge i tre minutter.
- Afkøl dem med koldt vand og og lad dem dryppe af.
- Steg de færdigkogte gnocchi i smør og olivenolie til de er let sprøde.
- Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.