Grønt

Gnocchi-opskrift med nordiske råvarer

Lav perfekte nordiske gnocchi med denne gode opskrift på hjemmelavet gnocchi med hasselnødder.
af Thorsten Schmidt / Foto: vildmad.dk 25.08.2017
Hjemmelavet gnocchi opskrift

Gnocci er endnu en italiensk ret, som er elsket verdens over. Men hvis man ikke lige har friske italienske råvarer til rådighed, så kan man i stedet bruge friske danske råvarer til at lave en fortryllende gnocchi-ret med hasselnødder. Opskriften er fra VILD MAD-festival, som har til formål at undervise madglade danskere i at finde, plukke og bruge den danske natur.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også Michelin-kokkens gnocchi-opskrift

Gnocchi-opskrift med nordiske råvarer

2 personer

INGREDIENSER
  • 250 g varme, mosede kartofler
  • 1 æg
  • 2 spsk hasselnøddeolie
  • 100 g hvedemel
  • 50 g hasselnødder (eller bøgeblade)
  • salt
  • peber
  • muskatnød
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
FREMGANGSMÅDE
  1. Ælt kartoffelmosen med æg, hasselnøddeolie og en smule mel. Der skal nok mel i blandingen til, at den kan samles til en kugle.
  2. Blend hasselnødderne til de er finthakkede og tilsæt til kartoffelblandingen.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Rul blanding ud, så du får en pølse med en diameter på omkring 2 cm.
  5. Skær rullen ud i små stykker og giv hver gnocchi et tryk med en gaffel.
  6. Bring saltet vand i kog.
  7. Tilsæt dine gnocchi og lad dem koge i tre minutter.
  8. Afkøl dem med koldt vand og og lad dem dryppe af.
  9. Steg de færdigkogte gnocchi i smør og olivenolie til de er let sprøde.
  10. Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.