Grønt

Grøntsager fra havet | 3 opskrifter med tang

Tang er sundt og kan smage fantastisk, hvis du tilbereder det rigtigt. Vi har fundet 3 lækre og nemme opskrifter med tang.
Shirley Nordenskiold 22.10.2015

Suhrsmad.dk

TÆRTE MED TANG OG KARTOFLER

Ingredienser:

Tærtedej
  • 100 g koldt smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk fint salt
  • ½ spsk koldt vand

Fyld

  • 1½ dl klippet tørret tang , ⅔ savtang og ⅓ langfruktig klørtang (totalt 18g)
  • 1 liter vand
  • 3 æg
  • 2½ dl syrnet naturel 0,5%, ,mælkeprodukt
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g kartoffler
  • 75 g Revet ost til gratinering

LÆS OGSÅ: SUNDHED | Derfor skal du spise tang

Dej:
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet indtil det ligner revet ost.
Tilsæt salt og vand. Saml hurtigt dejen og tryk den ud i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Forbag bunden midt i ovnen.

Fyld:






Se flere lækre opskrifter på suhrsmad.dk

Tangbog.dk

AVOCADOSALAT MED BLÆRETANG

Ingredienser:

  • Blæretang
  • Avocado
  • Citron
  • Grøn og/eller lilla shiso
  • Syltet ingefær (gari) i egen saft
  • Wasabi

LÆS OGSÅ: 6 grunde til at spise flere blommer

Frisk blæretang høstes i rent vand. De yderste skud, ca. 2-3 cm lange, evt. med blærer, klippes af og vaskes i saltvand. Skuddene blancheres i kogende vand ganske kort, hvorved de skifter farve fra gulbrun til lysegrøn (se billedet nedenfor). Skuddene afkøles i isvand, aftørres og lægges i lidt citronsaft. Avocado skrælles og skæres i terninger. Terningerne vendes i en lage af lidt wasabi-pulver opløst i saften fra syltet ingefær sammen med lidt hakket ingefær. Grønne og/eller lilla shiso-blade hakkes i stykker og vendes let med avocadoterningerne. Blæretangen blandes i og salaten serveres.

For flere spændende opskrifter med tang besøg tangbog.dk

Tangbog.dk

HØRFRØBRØD MED TANG

Ingredienser:

  • 10 g blandet tang (tørret søl, søsalat og vingetang)
  • 60 g hørfrø
  • 30 g solsikkefrø
  • 30 g græskarkerner
  • 60 g grove havregryn
  • ½ pakke gær
  • ½ spsk salt
  • 500 g mel

Der laves en blanding på 10 g af lige mængder finthakket tørret søl, søsalat og vingetang.
En dej fremstilles af ½ liter koldt vand, 60 g hørfrø, 30 g solsikkefrø, 30 g græskarkerner, 60 g grove havregryn, tangblandingen, ½ pakke gær, ½ spsk salt og 500 g mel.

Dejen tildækkes i et fad og står et koldt sted og hæver i 15-20 timer. Dejen lægges på et klæde oven på et lag fuldkornsmel, foldes sammen og overdrysses med rigeligt fuldkornsmel. En støbejernsgryde sættes i en ovn og varmes op til 250 grader. Dejen lægges i gryden med låg på, og brødet bages i ca. 40 min, de sidste 10 min uden låg, så skorpen bliver brun.

Vil du vide mere om tang i madlavning, så køb bogen 'Tang – Grøntsager fra havet' af Ole G. Mouritsen