
Små minipizzaer er nemme at lave og fungerer godt som snack eller forret. Prøv vores opskrift med svampe, kartoffel og tomat - det smager skønt.
Minipizzaer med mascarpone, svampe, kartoffel og tomat - det skal du bruge:
Opskrift til 4 personer
Dej:
15g gær
4 dl lunkent vand
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
ca. 700 g hvedemel
Prøv også vores opskrift på små aspargespizzaer på tortillabrød lige her
Fyld: 250g blandede, faste svampe fx champignoner og portobello
150g mascarpone
200g små tomater
100g små kogte kartofler
50g pinjekerner
frisk basilikum
lidt pesto
salt
Minipizzaer - sådan gør du:
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt, olie og til sidst mel, og ælt det hele godt sammen. Tilsæt evt. mere mel, indtil dejen ikke klistrer. Lad dejen hæve til ca. dobbelt størrelse, ca. 1 time ved stuetemperatur. Slå dejen ned, del den i flere mindre stykker, og rul dem ud på et meldrysset bord. Buk evt. dejen lidt ind i kanten.
Læg bundene på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 250°. Rens svampene, og skær dem i skiver. Fordel osten i 'klatter' på bundene, derefter svampe, tomater og kartofler skåret i små stykker. Fordel
lidt pesto i små klatter. Rist pinjekernerne, og læg dem på køkkenrulle. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 12 min., til bunden er sprød, og osten smeltet. Krydr med salt, og pynt med pinjekerner og frisk basilikum.
Prøv også: Pizza med aubergine - få opskriften her:
[aller-gallery:240]