Grønt

Minipizzaer med mascarpone, svampe, kartoffel og tomat

Spis din minipizzaer rygende varme direkte fra ovnen, eller tag dem med på picnic, de smager også forrygende kolde.
af Tekst og foto Lene Samsø11.10.2013

Små minipizzaer er nemme at lave og fungerer godt som snack eller forret. Prøv vores opskrift med svampe, kartoffel og tomat - det smager skønt.

Minipizzaer med mascarpone, svampe, kartoffel og tomat - det skal du bruge:
Opskrift til 4 personer

Dej:
15g gær
4 dl lunkent vand
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
ca. 700 g hvedemel

Prøv også vores opskrift på små aspargespizzaer på tortillabrød lige her

Fyld: 250g blandede, faste svampe fx champignoner og portobello
150g mascarpone
200g små tomater
100g små kogte kartofler
50g pinjekerner
frisk basilikum
lidt pesto
salt

Minipizzaer - sådan gør du:
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt, olie og til sidst mel, og ælt det hele godt sammen. Tilsæt evt. mere mel, indtil dejen ikke klistrer. Lad dejen hæve til ca. dobbelt størrelse, ca. 1 time ved stuetemperatur. Slå dejen ned, del den i flere mindre stykker, og rul dem ud på et meldrysset bord. Buk evt. dejen lidt ind i kanten.
Læg bundene på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 250°. Rens svampene, og skær dem i skiver. Fordel osten i 'klatter' på bundene, derefter svampe, tomater og kartofler skåret i små stykker. Fordel
lidt pesto i små klatter. Rist pinjekernerne, og læg dem på køkkenrulle. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 12 min., til bunden er sprød, og osten smeltet. Krydr med salt, og pynt med pinjekerner og frisk basilikum.

Prøv også: Pizza med aubergine - få opskriften her:

[aller-gallery:240]

Sponsoreret indhold