Grønt
Grønt
Opskrift på nemme semidried tomater
Tomaten kan tilberedes på uendelige måder, og derfor er den en stjerne i adskillige verdenskøkkener. Prøv vores opskrift på lækre semidried tomater.
af Louisa Lorang. Redigeret til web / FOTO Anders Schønnemann
9.09.2020
Tomatsæsonen er lang, og mulighederne er uendelige.
Du kan nemt selv lave semidried tomater, der er langt bedre end dem fra supermarkedet. Vi giver dig opskriften lige her:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på semidried tomater
Antal: 1 bageplade
Det skal du bruge for at lave semidried tomater
- 1 kg modne, små tomater, f.eks. cherrytomater
- ½ spsk. flagesalt
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. friskhakket timian
- Evt. ½ spsk. finthakket hvidløg
- Evt. vindruekerneolie
Sådan laver du semidried tomater
- Forvarm ovnen til 90°
- Skyl tomaterne, og halvér dem
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt, sukker, timian og evt. finthakket hvidløg
- Bag tomaterne i ovnen i ca. 6 timer – de skal tørre let ud, men ikke blive mørke
- Lad tomaterne køle af
- Hvis du ikke skal bruge dem med det samme, kan du lægge dem i skoldede glas og overhælde dem med vindruekerneolie