
Quinoafrikadeller med rødbede og spidskåls-tzatziki

(4 pers., ca. 14 stk.)
1 dl hel quinoa (3 dl kogt)
1¾ dl vand
150 g rødbede
100 g løg
1 fed hvidløg
1 dl grahamsmel eller groft
Speltmel
2 tsk. karry
1 tsk. salt
2 æg
Smagsneutral olie eller olivenolie til stegning
Derfor er quinoa så sundt - læs om råvaren
Skyl quinoaen i koldt vand i en sigte. Kog den i 1¾ dl vand i 10 minutter under låg. Tag gryden af varmen, rør lidt salt i og lad den trække under låg i 10 minutter. Skræl rødbeden, pil løget og riv begge dele groft. Hæld presset hvidløg, grahamseller speltmel, karry og salt i en skål sammen med de revne grønsager. Vend de kogte quinoa i og herefter æggene. Hvis quinoaen er kold, hælder du bare det hele i skålen på en gang. Lad gerne farsen hvile lidt, mens du laver tilbehøret. Læg 1 spiseskefuld fars med top pr. dunse på en varm pande med olie og fl ad dem ud, så dunserne er ca. 1½ cm høje. Skru ned for varmen til middel og steg dem i ca. 5 minutter på hver side, til de er faste, brune og sprøde.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Spidskåls-tzatziki
2 dl græsk yoghurt 10 pct.
1-2 fed hvidløg
100 g fintsnittet spidskål
Salt
Skyl quinoaen i koldt vand i en sigte. Kog den i 1¾ dl vand i 10 minutter under låg. Tag gryden af varmen, rør lidt salt i og lad den trække under låg i 10 minutter. Skræl rødbeden, pil løget og riv begge dele groft. Hæld presset hvidløg, grahams- eller speltmel, karry og salt i en skål sammen med de revne grønsager. Vend de kogte quinoa i og herefter æggene. Hvis quinoaen er kold, hælder du bare det hele i skålen på en gang. Lad gerne farsen hvile lidt, mens du laver tilbehøret. Læg 1 spiseskefuld fars med top pr. frikadelle på en varm pande med olie og flad dem ud, så frikadellerne er ca. 1½ cm høje. Skru ned for varmen til middel, og steg dem i ca. 5 minutter på hver side, til de er faste, brune og sprøde.
Tzatziki
Rør yoghurt sammen med presset hvidløg. Vend spidskål i cremen og smag til med salt.