Grønt

Quinoafrikadeller med rødbede og spidskåls-tzatziki

De smager godt med syrligt tilbehør, her i form af tzatziki. Quinoafrikadeller med rødbede og spidskåls-tzatziki.
af Tina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen/Foto: Heyhome/Pernille Kaalund 23.03.2009

(4 pers., ca. 14 stk.)

1 dl hel quinoa (3 dl kogt)
1¾ dl vand
150 g rødbede
100 g løg
1 fed hvidløg
1 dl grahamsmel eller groft
Speltmel
2 tsk. karry
1 tsk. salt
2 æg
Smagsneutral olie eller olivenolie til stegning

Derfor er quinoa så sundt - læs om råvaren

Skyl quinoaen i koldt vand i en sigte. Kog den i 1¾ dl vand i 10 minutter under låg. Tag gryden af varmen, rør lidt salt i og lad den trække under låg i 10 minutter. Skræl rødbeden, pil løget og riv begge dele groft. Hæld presset hvidløg, grahamseller speltmel, karry og salt i en skål sammen med de revne grønsager. Vend de kogte quinoa i og herefter æggene. Hvis quinoaen er kold, hælder du bare det hele i skålen på en gang. Lad gerne farsen hvile lidt, mens du laver tilbehøret. Læg 1 spiseskefuld fars med top pr. dunse på en varm pande med olie og fl ad dem ud, så dunserne er ca. 1½ cm høje. Skru ned for varmen til middel og steg dem i ca. 5 minutter på hver side, til de er faste, brune og sprøde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Spidskåls-tzatziki
2 dl græsk yoghurt 10 pct.
1-2 fed hvidløg
100 g fintsnittet spidskål
Salt

Skyl quinoaen i koldt vand i en sigte. Kog den i 1¾ dl vand i 10 minutter under låg. Tag gryden af varmen, rør lidt salt i og lad den trække under låg i 10 minutter. Skræl rødbeden, pil løget og riv begge dele groft. Hæld presset hvidløg, grahams- eller speltmel, karry og salt i en skål sammen med de revne grønsager. Vend de kogte quinoa i og herefter æggene. Hvis quinoaen er kold, hælder du bare det hele i skålen på en gang. Lad gerne farsen hvile lidt, mens du laver tilbehøret. Læg 1 spiseskefuld fars med top pr. frikadelle på en varm pande med olie og flad dem ud, så frikadellerne er ca. 1½ cm høje. Skru ned for varmen til middel, og steg dem i ca. 5 minutter på hver side, til de er faste, brune og sprøde.

Tzatziki
Rør yoghurt sammen med presset hvidløg. Vend spidskål i cremen og smag til med salt.

Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på klassiske frikadeller. Sprøde og gode, som hele familien kan lide dem. Find opskriften her: Klassiske frikadeller.