Grønt

Rigatoni carciofi e calamari

Rigatoni/penne med artiskokbåde og calamari-ringe —
af Eva Ravnbøl, Foto: Chris Warde-Jones 6.05.2010

Rigatoni/penne med artiskokbåde og calamari-ringe.

(4 personer)
400 g rigatoni (pastarør)
olivenolie
salt
2 fed hvidløg
2-3 peperoncini
(tørrede chilipebere)
2 artiskokker
10 cherrytomater
200 g blæksprutte
skåret i ringe

Svits hvidløgsfed og peperoncini på en stor, høj pande til de bliver gyldne. Tag dem op og kasser dem. Skær de yderste blade af artiskokkerne (se foto) og gnid citron på for at undgå, de bliver brune. Skær dem derefter over på langs i to halve, hver del skæres igen i halve og derefter i både, der kommes ned i den varme olie på panden. De simrer i 15-20 minutter, til de er halvmøre. Rør rundt en gang imellem. Skær tomaterne i kvarter og tilsæt dem sammen med lidt salt. Svits calamari-ringene på en anden pande i lidt olivenolie i ca. 10 minutter. Kog samtidig pastaen i rigeligt saltet vand efter anvisningen på pakken. Når pastaen er næsten færdig, blandes alle tre ting sammen på den største af panderne. Tilsæt ekstra pastakogevand, hvis retten virker tør.