Grønt

Rosenkålssalat med mango og lime

Prøv denne lækre rosenkålssalat med mango, lime, mynte og chilie, der er perfekt til aftensmaden eller middagsselskabet.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 25.02.2019

Rosenkål er en kraftig og bitter kål, og det er derfor vigtigt at give den følgeskab af noget sødme fx fra honning eller frugter.

Nedenunder får du en opskrift på en lækker rosenkålssalat med mango, lime, mynte og chili, du kan glæde dine smagsløg med.

Desuden er det en god idé med en kraftigt smagende dressing til at balancere rosenkålen med.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Spinat-salat med ribs, glaskål og ristet boghvede

Opskrift på rosenkålssalat med mango og lime

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave rosenkålssalat med mango og lime

  • 500 g rosenkål
  • 1 mango
  • 1 frisk rød chili
  • 2 limefrugter
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 5 stilke frisk mynte

Sådan laver du rosenkålssalat med mango, lime, mynte og chili

  1. Rens rosenkålen ved at tage de yderste blade af.
  2. Snit rosenkålen helt fint, og kom den op i en skål.
  3. Skræl mangoen, og skær den ud i helt tynde skiver.
  4. Flæk chilien på langs, skrab kernerne ud, og snit den helt fint.
  5. Riv skallen af 1 lime, og pres saften fra dem begge.
  6. Bland skal og saft med chili, akaciehonning, olivenolie, salt og friskkværnet peber.

SE OGSÅ: 10 sunde og sprøde salater