Grønt

Salat med græskar, svampe og pecorino

Lækker opskrift fra La Fromagerie i London. Salat med græskar, svampe og pecorino
af Henrik Kerrn-Jespersen / Foto: Jacob Termansen 4.12.2009

Salad of roast pumpkin, mushrooms and Pecorino / opskrift fra La Fromagerie i London
(4-6 personer)
1 helt græskar på ca. 1 kg, f.eks. Hokkaido
jomfruolivenolie
1 lille, stærk chili (renset og hakket fint)
havsalt
250 g markchampignon
1 tsk friskhakket timian
1 spsk friskhakket merian
125 g frisk Pecorino
½ økologisk citron
hvidvinseddike
friskkværnet peber
evt. grøn salat til pynt

Græskar: Forvarm ovnen til 225°. Skræl græskarret og skær det ud i fire store både. Fjern kernerne og skær kødet ud i store stykker. Fordel dem i en bradepande eller ildfast fad og dryp dem med olivenolie. Drys med havsalt og chili og bag stykkerne i 25-30 min. til de er møre og let karamelliserede i kanterne.
Svampe: Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rist dem i olie og vend dem med friskhakket timian og merian.
Tilberedning: Riv Pecorinoen i flager med en kartoffelskræller og gem dem på en tallerken. Riv skallen af den halve citron og pres saften af frugten. Vend skal og saft sammen og stil det til side. Byg salaten op i en skål eller i et dybt fad på denne måde: Fordel 1/3 af græskarstykkerne med 1/3 af svampene i bunden, drys med flager af Pecorino og dryp med citronsaft, hvidvinseddike og olivenolie. Byg endnu et lag ovenpå af græskar og svampe og drys med citronsaft, olie, eddike og ost. Gentag processen en sidste gang, drys med salt og peber og kom lidt mere ost på toppen. Lad salaten trække 15 min. og server den med skiver af ristet brød og evt. et par grønne salatblade som pynt.

TIPS: Champignonerne kan skiftes ud med andre svampe, f.eks. portobello, østershatte eller kantareller. Pecorino Toscano tilfører salaten en mild smag og cremet konsistens, mens den skarpere Pecorino Sardo giver en skarpere smag og mere grynet tekstur. Begge dele kan bruges til salaten.

Prøv de andre opskrifter fra La Fromagerie i London