Grønt

Saltsyltede grønne hyldebær

Hjemmelavede kapers af grønne hyldebær er et lille raffi nement for den sylteglade kok.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 25.08.2011

500 g grønne hyldebær
200 g salt
3 dl cidereddike
2 dl sukker
5 sorte peberkorn
2 laurbærblade

Pluk de grønne hyldebær af stilkene, skyl dem i koldt vand, og lad dem koge i minimum 15-20 minutter. Lad dem dryppe godt af i en sigte, og læg hyldebærrene i en skål, drys med groft salt og lad dem trække i 24 timer. Efter 24 timer skal bærrene skylles og lægges i et sylteglas.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kog eddike, krydderier og sukker sammen og hæld den varme lage over de grønne hyldebær. Lad de syltede bær trække i mindst syv dage inden brug. De kan holde sig i op til 6 måneder på køl.