Suppe på julesalat
(6 personer)
4 skalotteløg
500 g julesalat
250 g knoldselleri
150 g pastinak
25 g smør
1½ l god fjerkræbouillon
lidt muskat
havsalt og friskkværnet peber
6 skiver tyndt skåret parmaskinke
Trøffelolie:
2 potter brøndkarse
1 dl rapskimolie
2 spsk trøffelolie
Skær skalotteløg i små terninger.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- Fjern de yderste blade af julesalaten, og gem seks flotte blade til senere. Skær salaten i mindre stykker. Skær ligeledes selleri og pastinak i små stykker.
- Smelt smør, og svits løg i nogle minutter, og tilsæt herefter resten af grønsagerne. Svits dem i nogle minutter. Hæld bouillon i gryden, og læg låg på. Lad suppen simre i 30-40 min. til alle grønsagerne er helt møre.
- Blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Smag til med lidt revet muskat, havsalt og peber.
Trøffelolie:
Blend brøndkarse med rapskimpolie til en fin grøn olie. Rør trøffelolie i. Læg parmaskinke på bagepapir på en bageplade. Rist skinken sprød i
ovnen ved 200° i 6-8 min.
- Anret suppen i suppeskåle. Dryp med trøffelolie, og pynt med et blad julesalat. Server med den sprøde parmaskinke.
LÆS OGSÅ: Alle vores opskrifter på suppe!