Grønt

Syltede kirsebær

Syltede kirsebær er delikate til kage, ost og is. De kan også bruges til kirsebærsovsen til risalamande.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 15.06.2011

2 sylteglas
500 g store kirsebær
150 g sukker
½ dl kirsebæreddike
1 usprøjtet appelsin
3 dl vand
2 kanelstænger
2 stjerneanis

Pil stilken af kirsebærrene og skyl dem i koldt vand. Bring sukker, vand, kanel, eddike og stjerneanis i kog i en gryde. Skær appelsinen ud i kvarter og lad den koge med i lagen i et par min. Hæld forsigtigt kirsebærrene i lagen og tag gryden af varmen.

Hæld kirsebær og den varme lage i skoldede sylteglas, luk glassene til og sæt dem i køleskabet.

Kirsebærrene kan holde sig uåbnet i 4-5 måneder og 20-30 dage, når de er åbnet.

Se også:

Hybenchutney