Se også
Salat
Tomatsalat med burrata
Tomatsalat er klassisk, nemt og lækkert. Servér klassikeren med blandede tomater, hjemmelavet pesto og burrata, så får du en flot farvebombe af smagsnuancer!
af Louisa Lorang.
14.05.2023
Foto: Rikke Westesen.
4 personer
Ingredienser
- 500 g blandede tomater
- 3 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- 2 kugler frisk burrata
Pesto
- 50 g pinjekerner
- 1 fed hvidløg
- 75 g parmesan
- Salt
- 3 håndfulde frisk basilikum
- 1 dl olivenolie
- 1 tsk. hvidvinseddike
Sådan laver du tomatsalat med burrata
Pesto
- Rist pinjekernerne let på en tør og varm pande i 1-2 minutter. Lad dem køle lidt af på en tallerken.
- Pil hvidløg. Blend pinjekerner, hvidløg, parmesan og salt groft sammen i en foodprocessor.
- Skyl basilikum, og blend det kort med. Tilsæt olivenolie, og blend det hele sammen til en grov pesto.
- Smag til med salt og eddike.
Tomatsalat
- Skyl tomater, og skær dem i skiver. Vend dem med olivenolie, og krydr med salt og peber.
- Anret tomatskiverne på et fad, og top med burratakugler og pesto. Servér straks.