Salat

Tomatsalat med burrata

Tomatsalat er klassisk, nemt og lækkert. Servér klassikeren med blandede tomater, hjemmelavet pesto og burrata, så får du en flot farvebombe af smagsnuancer!
af Louisa Lorang. 14.05.2023 Foto: Rikke Westesen.
Tomatsalat med burrata og hjemmelavet basilikumpesto
4 personer

Ingredienser

  • 500 g blandede tomater
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 kugler frisk burrata

Pesto

  • 50 g pinjekerner
  • 1 fed hvidløg
  • 75 g parmesan
  • Salt
  • 3 håndfulde frisk basilikum
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk. hvidvinseddike

Sådan laver du tomatsalat med burrata

Pesto

  1. Rist pinjekernerne let på en tør og varm pande i 1-2 minutter. Lad dem køle lidt af på en tallerken.
  2. Pil hvidløg. Blend pinjekerner, hvidløg, parmesan og salt groft sammen i en foodprocessor.
  3. Skyl basilikum, og blend det kort med. Tilsæt olivenolie, og blend det hele sammen til en grov pesto.
  4. Smag til med salt og eddike.

Tomatsalat

  1. Skyl tomater, og skær dem i skiver. Vend dem med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  2. Anret tomatskiverne på et fad, og top med burratakugler og pesto. Servér straks.