Umut Sakaryas' brunede kartofler
Brunede kartofler er en dansk specialitet, som hører til den klassiske danske julemiddag.
Men før kartofler blev en almindelig spise i Danmark, blev der serveret sukkerbrunede kastanjer til julemiddagen. På grund af de høje priser på kastanjer, blev kartoflen en billig erstatning for kastanjerne.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
SE OGSÅ: Opskrift på klassisk rødkål
Opskrift på brunede kartofler
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave brunede kartofler:
- 1 kilo letkogte og pillede kartofler
- 300 gram sukker
- 250 gram smør
- 3 deciliter vand
Sådan laver du brunede kartofler:
- Hæld sukker på panden, og lad det karamelisere. Undgå at røre rundt.
- Tilsæt smør. Tilføj evt. lidt vand, hvis kartoflerne skal suge mere af karamellen ind.
- Tilsæt kogte kartofler, og lad dem ligge ved lav til middel varme.
- Lad kartoflerne koge, indtil de har suget karamellen til sig.
SE OGSÅ: Umut Sakaryas' perfekte brune sovs
Lyst til mere?
Vi har fundet tre undskyldninger for at spise risalamande hele året. Prøv fx risalamande i form af luftige flødeboller, en cremet is eller med hjemmelavet kompot. Få alle opskrifterne her!
Prøv også:
Lag på lag af tynde kartoffelskiver og fløde. De klassiske flødekartofler holder stadig, og de kan både serveres til en traditionel hamburgerryg, men de er også gode med en grøn salat og godt brød.
Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på flødekartofler. Find opskriften her: Flødekartofler.