Grønt

Vege-wok med soja- og madagaskarsauce

Vælg grønsager efter årstiden. Spis med ris eller nudler
af Tina Scheftelowitz OG Christine Bille Nielsen/Foto: Heyhome/Pernille Kaalund 23.03.2009

Stegning i wok er en dejlig hurtig tilberedningsform, som sparer energi og bevarer grønsagerne sprøde. En original wok er af tyndt blik og mest velegnet til gasblus, men en stor stegegryde eller stor stegepande, der varmes godt op, kan bruges i stedet.

(4 pers.)

Grøntsager
500 g asparges
1 bdt. forårsløg
2 små el. 1 stor squash
150 g sukkerærter
250 g cherrytomater
1 spsk. smagsneutral olie

Soja- og madagaskerpebersauce
4 spsk. sojasauce
2 tsk. lage fra ingefær
2 kugler syltet ingefær, finthakkede
2 tsk. madagaskarpeber
el. efter smag
1 fed presset hvidløg
4 spsk. friskpresset limesaft

Få opskriften på vegetarhittet quinoafrikadeller

Rør ingredienserne til saucen sammen. Rens grønsagerne. Knæk enderne af aspargesene og skær dem i 3- 4 stykker på skrå. Skær forårsløg på samme måde. Skær squashen i skiver på 3-4 mm. Sukkerærter og cherrytomater kan være hele. Varm olien op i wokken og hæld de grønsager, som skal tilberede længst tid, på først: squash, asparges og forårsløg. Svits og rør hele tiden i grønsagerne, så de ikke bliver brændte. Tilsæt efter 1-2 minutter sukkerærter og cherrytomater. Svits yderligere 1-2 minutter og tilsæt saucen, kog igennem og smag eventuelt til med mere sojasauce, ingefærlage eller limesaft.