Grønt

Zuppa canellini e zucca

Grønsagssuppe med græskar og cannellini-bønner er en ret fra Toscana
af Eva Ravnbøl, Foto: Chris Warde-Jones 6.05.2010

Grønsagssuppe med græskar og cannellini-bønner er en ret fra Toscana.

(4 personer)
olivenolie
1 løg
1 gulerod
1 stilk bladselleri
1 bundt cavolo nero
eller sølvbede
300 g græskar
5 cherrytomater
2 kartofler
1 dl hvidvin
1 l vand
200 g cannellini-bønner
200 g små pastarør (ditalini)
Salt
friskkværnet sort peber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Cannellini-bønnerne lægges i blød natten før og koges i ca. en halv time, inden man går i gang med at lave suppen. Hak løget og skær gulerødder og selleri i små stykker. Svits det hele i en gryde med olivenolie tilsat lidt salt. Skær græskar og kartofler i passende stykker og hak tomaterne. Svits også græskar, tomat og kartofler. Når grønsagerne har fået lidt farve, tilsættes nogle strimler cavolo nero, og det hele småsimrer i ca. 10 minutter ved svag varme. Hæld et glas hvidvin ved og efter fem min. ca. en liter vand. Bring suppen i kog, lad den koge en halv time ved svag varme. Tilsæt pastaen og kog retten så længe, som der står anvist på pastapakken. Inden pastaen kommer i gryden, kan man evt. blende en lille del af urte/kartoffelblandingen, så det samlede resultat bliver mere cremet og tyktflydende. Hæld lidt jomfruolivenolie og et drys peber over hver portion inden servering.