Klassiske finskbrød

Finskbrød er egentlig et lidt fjollet navn til en småkage. Der er jo (heldigvis!) ingen finner i finskbrød, og man kan vel næppe heller kalde den for et brød.

Læs også: Brunkager med bid i.

Ikke desto mindre er finskbrød en helt formidabel småkage, som mange slet ikke kan undvære i julen, og her får du opskriften på finskbrød, som du kender dem.
 

Klassiske finskbrød

Ca. 70 fine finskbrød

Det skal du bruge
350 g hvedemel
250 g smør
85 g sukker
1 æg
1 sammenpisket æg til pensling
50 g perlesukker
30 g finthakkede hasselnødder

Prøv også opskriften: Lækre specier med appelsin

Sådan laver du finsk brød

Kom hvedemel, smør og sukker i en foodprocessor. Kør dejen sammen, og tilsæt æg. Saml dejen, og læg den på køl i 1 time. Rul dejen ud på et melet bord, 1 ½ cm tyk, og skær kagerne ud i stykker på 2 x 5 cm.

Pensl kagerne med æg, og drys med perlesukker og hasselnødder. Læg dine finskbrød på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 175° i varmluftsovn eller 200° i traditionel ovn i 10-12 minutter.

Lad de nybagte finskbrød køle af på en bagerist.