
Tilbehør
Bagte kartofler og peberrodscreme
Bagte kartofler en nem og lækker måde at servere kartofler på, og er samtidig meget velsmagende.
8.05.2021
08.05.2021 - af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft. Regi: www.housedoctor.dk, www.bungalow.dk og www.brostecopenhagen.com

Saltbagte kartofler
- 900 g små kartofler
- Olivenolie
- 2 spsk havsalt
Peberrodscreme
- 1½ dl cremefraiche 38 %
- 1½ dl cremefraiche 18 %
- 1 usprøjtet citron
- 3 spsk hakket citrontimian
- 1 spsk flydende honning (gerne lavendel)
- 3-4 spsk friskrevet peberrod
Bagte kartofler og peberrodscreme er lækkert tilbehør.
Salt-bagte kartofler
Skrub kartoflerne, og læg dem i en bradepande. Dryp med lidt olivenolie, og drys havsalt hen over dem. Bag dem ved 200° i ovnen i 25-30 minutter. Server peberrodscremen til de bagte kartofler.
Peberrodscreme til de bagte kartofler
Rør de 2 slags cremefraiche sammen. Skyl citronen, og riv skallen fint. Pres citronen. Rør 2-3 spsk citronsaft og citronskallen i cremefraichen. Rør de resterende ingredienser i. Lad cremen stå og hvile i 30 minutter på køkkenbordet. Smag til - er den ikke stærk nok, så tilsæt mere revet peberrod.

Se også