Det skal du bruge:
Ovnbagt hokkaido græskar
Hokkaido
Olivenolie
Frisk timian og rosmarin
Salt og peber
Revet ost, f.eks. vesterhavsost eller parmesan efter smag
Citronskal af 1 usprøjtet citron
Hvis du er træt af altid at spise kartofler, ris, pasta eller salat til din aftensmad, så prøv i stedet denne opskrift på ovnbagt hokkaido-græskar.
Det smager rigtig godt, er nemt at lave, og så fungerer det rigtig fint som tilbehør til dine kødretter.
Prøv også vores opskrift på græskarsuppe
Sådan gør du:
- Tag et lille hokkaidogræskar, vask det, og skær det over på midten. Tøm det for kerner, og skær skiver med skræl på i ca. 1 cm's tykkelse.
- Læg dem på en bradepande med bagepapir, og smør dem godt med olivenolie.
- Hak frisk timian og rosmarin i små stykker, og drys over. Giv græskarskiverne godt med salt og peber og til slut en gang revet ost og citronskal.
- Bag dem i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter. Super tilbehør til kød.
Se også: Sådan laver du ovnbagte rødbeder