Langtidsbagte tomater smager fantastisk i salater, som snack eller tilbehør til en lækker bøf, og så er de meget nemme at lave.
Se også: Sådan laver du syltede grønne tomater
Det skal du bruge til langtidsbagte tomater:
- Cherrytomater
- Rosmarin, timian eller andre krydderurter
- Salt
- Lidt olivenolie
- Evt. hvidløg
Læs også: Luksushotdogs med bagte tomater
Sådan gør du:
- Halver tomaterne.
- Drys tomaterne med salt, hakkede krydderurter og evt. lidt frisk hvidløg. Dryp med olivenolie.
- Stil tomaterne i ovnen ved 50-75° i ca. 7 timer. Brug endelig ikke højere temperatur, da det vil få tomaterne til at karamellisere.
TIP: Lad evt. ovnlågen være lidt på klem, så vandet kan slippe ud.
Prøv også tørrede tomater i din snack - her får du 7 hurtige opskrifter til sunde snacks