Aftensmad
Aftensmad
Luksus-hotdogs med bagte tomater
Hotdogs er en skøn klassiker - og med blot et par ekstra råvarer kan du lave din helt egen, endnu lækrere luksus-variant! Prøv denne opskrift med bagte tomater, saltede løg og hjemmesyltede agurker.
af Gitte Heidi Rasmussen.
15.01.2018
Foto: Stine Christiansen.
Vi er vilde med hverdagsklassikere! Og ikke mindst dem af slagsen med et lille, ekstra tvist. Overrask gæsterne omkring middagsbordet med disse lækre hotdogs i luksusklæder. De ovnbagte tomater, saltede løg og hjemmesyltede agurker udgør en perfekt kombination af sødt, salt og surt - og får den ellers velkendte klassiker til at smage som en drøm.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Grovfritter med trøffelmayo
Det skal du bruge til dine luksus-hotdogs:
4 personer
- 4 gode pølser, eksempelvis oksepølser
- Lidt olie til stegning
- 4 grove pølsebrød
BAGTE TOMATER:
- 150 g cherrytomater
- 2-3 timiankviste
- Skal af ¼ usprøjtet citron
- Salt og friskkværnet peber
SYLTEDE AGURKER:
- ½ agurk
- ½ dl lys eddike
- ½ dl vand
- 2-3 spsk. sukker
- 1 tsk. nigellafrø
- Frisk dild
SALTEDE LØG:
- 2 rødløg
- Groft salt
TIL SERVERING:
- Evt. sennep og ketchup
Se også: Grundopskrift på pizzadej
Sådan gør du:
- Bagte tomater: Tænd ovnen på 125°. Skyl og halvér tomaterne, og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr tomaterne med timian, fintrevet citronskal, salt og peber, og bag dem i ovnen i 50 minutter.
- Syltede agurker: Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Vend dem i en lage af eddike, vand, sukker og nigellafrø, og lad dem trække i mindst 30 minutter. Drys med dild.
- Saltede løg: Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Vend dem med salt, og lad dem dryppe af i en sigte i 15 minutter. Skyl saltet af, og dup løgskiverne tørre.
- Steg pølserne i olie på en pande i 6-8 minutter. Lun pølsebrødene i ovnen, og flæk dem. Saml 4 hotdogs med bagte tomater, syltede agurker og saltede løg. Servér straks, evt. med sennep og ketchup.
Læs også: Lakselasagne med ricotta og spinat