Aftensmad

Luksus-hotdogs med bagte tomater

af Gitte Heidi Rasmussen. 15.01.2018
Foto: Stine Christiansen.
Hotdogs er en skøn klassiker - og med blot et par ekstra råvarer kan du lave din helt egen, endnu lækrere luksus-variant! Prøv denne opskrift med bagte tomater, saltede løg og hjemmesyltede agurker.

Vi er vilde med hverdagsklassikere! Og ikke mindst dem af slagsen med et lille, ekstra tvist. Overrask gæsterne omkring middagsbordet med disse lækre hotdogs i luksusklæder. De ovnbagte tomater, saltede løg og hjemmesyltede agurker udgør en perfekt kombination af sødt, salt og surt - og får den ellers velkendte klassiker til at smage som en drøm.

Prøv også: Grovfritter med trøffelmayo

Det skal du bruge til dine luksus-hotdogs:

4 personer​

  • 4 gode pølser, eksempelvis oksepølser
  • Lidt olie til stegning
  • 4 grove pølsebrød

BAGTE TOMATER:

  • 150 g cherrytomater
  • 2-3 timiankviste
  • Skal af ¼ usprøjtet citron
  • Salt og friskkværnet peber

SYLTEDE AGURKER:

  • ½ agurk
  • ½ dl lys eddike
  • ½ dl vand
  • 2-3 spsk. sukker
  • 1 tsk. nigellafrø
  • Frisk dild 

SALTEDE LØG:

  • 2 rødløg
  • Groft salt

TIL SERVERING:

  • Evt. sennep og ketchup

Se også: Grundopskrift på pizzadej

Sådan gør du:

  1. Bagte tomater: Tænd ovnen på 125°. Skyl og halvér tomaterne, og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr tomaterne med timian, fintrevet citronskal, salt og peber, og bag dem i ovnen i 50 minutter. 
  2. Syltede agurker: Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Vend dem i en lage af eddike, vand, sukker og nigellafrø, og lad dem trække i mindst 30 minutter. Drys med dild.
  3. Saltede løg: Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Vend dem med salt, og lad dem dryppe af i en sigte 
i 15 minutter. Skyl saltet af, og dup løgskiverne tørre.
  4. Steg pølserne i olie på en pande i 6-8 minutter. Lun pølsebrødene i ovnen, og flæk dem. Saml 4 hotdogs med bagte tomater, syltede agurker og saltede løg. Servér straks, evt. med sennep og ketchup. 

Læs også: Lakselasagne med ricotta og spinat