Panzanella

• 1 landbrød, for eksempel italiensk filone
• 1 fed hvidløg
• 4 spsk. olie til at riste croutoner i
• 1 agurk
• Cirka 2 tsk. flagesalt
• 8 spsk. God olivenolie til dressing
• 1 kg tomater, gerne forskellige slags, for eksempel bøftomater og blommetomater
• 1 bundt grøn basilikum
• 1 bundt rød basilikum
• 2 rødløg
• Salt og peber fra kværn

Skær endeskiverne af brødet og skær det så i 2 x 2 cm store tern. Kom dem i en bradepande. Knus hvidløget med en kniv og derefter i en morter og bland det med 4 spsk. olivenolie. Hæld blandingen over brødternene og vend godt rundt. Sæt bradepanden i ovnen under grillen og lad brødternene riste, til de er gyldne og sprøde. Vend dem rundt indimellem og hold hele tiden øje med dem.

Skræl agurken og skær den derefter i små tern på 1 x 1 cm. Kom agurketernene i en skål eller en alubakke sammen med salt og 8 spsk. olivenolie. Skær tomaterne i grove stykker og bland dem med agurkerne. Vend det hele godt rundt i olien. Kom brødet ved og vend rundt igen.

Lad salaten trække ½ time. Pluk basilikummen og skær løgene i tynde skiver. Lige inden servering vendes basilikum og løg i salaten. Smag til med salt og friskkværnet peber.