Squashchips

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Squashchips
3 gule mellemstore squash
Ca. 5-6 spsk. olivenolie
Flagesalt og friskkværnet peber
1 spsk. tørret oregano
50 g parmesan
50 g pankorasp (netbutikker og større supermarkeder)
Dip
2 dl cremefraiche
1 tsk. Dijonsennep
3 spsk. klippet purløg

Sådan laver du squashchips:

  • Tænd ovnen på 225°.
  • Skær squash i skiver på ca. ½ cm’s tykkelse.
  • Kom skiverne i en skål, og hæld ca. 4 spsk. olivenolie over.
  • Krydr med salt, peber og oregano.
  • Vend squashskiverne godt rundt i skålen, så de er godt fedtet ind i olie og oregano.
  • Riv parmesanen fint.
  • Bland pankorasp og parmesan sammen i en dyb tallerken.

Tip: Pankorasp stammer fra Japan. Det er en rasp, der er lavet af lyst hvedebrød, og den har en meget luftig krumme. Den er derfor perfekt til friturestegt mad, da den ikke bliver tung og klæg.

  • Læg bagepapir på en bageplade.
  • Tryk hver enkelt squashskive ned i raspen på begge sider, og læg dem på bagepladen.
  • Dryp til sidst med 1-2 spsk. olivenolie.
  • Bag chipsene sprøde i ovnen i 8-10 minutter.

Server dine chips med denne dekorative cocktail med lyserød gin og rosmarin.

Dip:

  • Rør cremefraiche sammen med sennep og purløg.
  • Servér til chipsene, som skal spises, straks de kommer ud af ovnen.

Vidste du, at squash også kaldes både courgette og zucchini? Grøntsagen er dog den samme uanset navnet.