
Syltede græskar - nem opskrift

Det skal du bruge
- Græskar
- Et par kviste frisk timian
- 1 sylteglas
- Evt. atamon
- 1 del klar lagereddike
- 1 del sukker
Har du prøvet at sylte græskar? Det smager fantastisk som tilbehør til aftensmaden eller i en frisk salat.
Sådan gør du
-
Skræl græskarret og skrab kernerne ud. Skær det ud i tynde skiver evt. på et mandolinjern eller en køkkenmaskine.
-
Læg græskarstykker og timian i et skoldet sylteglas evt. skyllet med atamon.
-
Varm eddike og sukker op i en gryde. Når eddiken er varm og sukkeret er smeltet, hældes blandingen over timiankviste og græskarrene i glasset. Opbevares på køl.
Syltede græskar - nem opskrift
Ud af de forskellige sorter kan du lave lækre og velsmagende syltede græskar. Når du laver syltede græskar, kan de holde sig igennem den kolde vinter og fungere som skønt tilbehør til f.eks. steg eller smørrebrød.
Efteråret byder på mere end mørke, kølige aftener - det inviterer os også til at være kreative med sæsonens råvarer. En af de grøntsager, som vi både kan bruge som hyggeligt havepynt og til maden, er det skønne græskar.