Fisk og skaldyr

Tun - den rene luksus

Glem alt om billig dåsetun til 3 for en 20’er, og prøv i stedet den delikate Albacore-tunfisk, der nu fås hos fiskehandlere i Danmark.
af Lene Lykke/red: Lone Gjørtsvang, Mad og Bolig, Foto wiik.dk 10.03.2011

Danskerne er et af de mest tunspisende folk i verden, og der ryger langt flere dåser tun i indkøbskurven hos os end hos vores nordiske naboer. Så mon ikke vi er klar til at avancere fra det noget kedelige dåseprodukt til en delikatessevare, som er så ren, at den kan spises med fornøjelse direkte fra dåsen, hvor den ligger og hygger sig i den reneste spanske olivenolie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tun i ren olivenolie
Albacore-tunfisken har et fint, lyst kød, og derfor kaldes den også for 'chicken of the sea'.

- Det er en øjenåbner, når man ser tunen i en dåse fra Serrats, fortæller Rasmus Storgaard, som er indehaver af fiskebutikken Windsor
Fisk på Frederiksberg.

- Man kan se med det samme, at det her er meget anderledes, end hvad man er vant til. Farven er lysere og venligere, ikke så grå, og så er det store, hele stykker tun og ikke nogen små flager eller fnuller, siger han og åbner beredvilligt en af de dekorative røde dåser og dypper fingeren i olien. Og så er det rigtig olivenolie, det har jo også noget at sige, tilføjer han.

Når man først har smagt Albacore-tun bliver almindelig tun aldrig det samme igen. Smagen er mild og delikat, og konsistensen er blød, saftig og nærmest cremet.

Smager 100 gange bedre
- Tunen er selvfølgelig i den dyre ende, men det forstår man, når man smager produktet, siger Rasmus Storgaard.

- Det smager bare 100 gange bedre, og det vil folk altså godt betale for. Den eksklusive tun fås i både dåser og på glas i lidt længere fileter. Priserne går fra 60 kr. og opefter.

Wiik & Co. oplyser om nærmeste forhandler af tunen på salg@wilk.dk

Få her opskrifter, hvor den lækre tun indgår - du kan selvfølgelig også erstatte tunen med en billigere tun.

Opskrift på sprøde ruller med tun

Luksus Tun-deller