Mad
Fisk og skaldyr
WEEKEND BITES | Røget laks med estragon, tomat og avocadocreme
Det bliver mere sommeragtigt, når man serverer en forret eller snack som røget laks og avocado. Og lettere bliver det ikke, den tager nemlig kun små 15 minutter at bikse sammen!
Shirley Nordenskiold
30.06.2016
Røget laks med estragon, tomat og avocadocreme
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Fromage med granatæblekerner og mandelsplitter
Portion: 12 stykker
INGREDIENSER:
- 250 g røget laks
- 2 tomater
- ¼ dl olivenolie
- ¼ dl hvid balsamicoeddike
- salt og friskkværnet peber
- fint rørsukker
- 4 spsk. finthakket estragon
- 12 små rugbrødschips
Avocadocreme:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 1 moden avocado
- 3 spsk. cremefraiche 38 %
- saft fra ½ lime
- salt og friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE:
- Skær laksen i 12 stykker. Skyl tomaterne, skær dem i fine terninger, og fjern kernerne.
- Bland olie og eddike, smag til med salt, peber og sukker, og vend tomat ogestragon i dressingen.
- Avocadocreme: Blend avocadokødet med cremefraiche og limesaft (brug gerne en stavblender), og smag tilmed salt og peber.
- Læg en lille skefuld avocadocreme på hver rugbrødschips, anret laksen ovenpå, og top med tomat- og estragonblandingen.
- Krydr med salt og peber.
TIP: Kan du ikke få rugbrødschips, kan du selv riste ultratynde skiver rugbrød i ovnen, til de er sprøde.