Mad

WEEKEND BREAKFAST KIT | Den nordiske

Smoothie med havtorn, stenalderbrød, avokado og æg – i denne uge får du en kernesund og vitaminrigt morgenmadskit. Dette vegetariske og glutenfrie morgenmåltid giver en perfekt start på dagen - med smoothiens høje indhold af C-vitamin og det fiberholdige brød.
af Rebecca Aller og Shirley Nordenskiold 26.05.2016

Nordisk kost er en kæmpe succes overalt i norden, og det med god grund. Der findes nemlig mange gode næringsstoffer i den nordiske mad.

I denne uges Weekend Breakfast Kit har vi sammensat et morgenmåltid, som er rigt på vitaminer, fibre og sunde, vegetabilske fedtstoffer. Både havtornbærret og stenalderbrødet har hørt hjemme i norden i mange tusinde år og har over de seneste år fået et comeback i de danskernes madvaner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Havtorn, som også bærer navnet nordens citron, er en af de bedste kilder til C-vitamin, som er en vigtig kilde til smuk og elastisk hud. Stenalderbrød har, grundet dens store mængde af kerner, et højt af indhold vitaminer, mineraler og kostfibre, som er godt for fordøjelsen og giver en længerevarende følelse af mæthed. Stenalderbrød er desuden godt alternativ til rugbrød for glutenallergikere.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BREAKFAST KIT | De kolde drikke

Smoothie med havtorn, æble, honning og tykmælk.

Portion: 4-6 glas

Ingredienser

  • 100 g. havtornbær, friske eller frosne (brug evt. 50 g. mangofrugt og saft fra1 citron og 1 appelsin i stedet)
  • 1 æble
  • 2 spsk. Akaciehonning
  • 6 dl. Tykmælk

Fremgangsmåde
Frigør æblet for kærnehuset og skær det ud i små terninger.
Kom æble, havtorn, honning og tykmælk i en blender og blend et min. Til en glat og smuk orange smoothie.

Stenalderbrød

  • 100 g græskarner
  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g blandet mandler og hasselnødder (du kan også bruge Svanesøs færdigblandende Stenalderbrød)
  • 5 æg
  • 1 dl olivenolie
  • Salt

Fremgangsmåde

TIP - Nyd rugbrødet sammen med avocado og æg

Ingredienser

  • 1 skive rugbrød, ristet
  • ½ avocado
  • 1 M/L æg
  • salt og peber

Fremgangsmåde
Kog ægget i 5 minutter, så det er smilende. Kom avocado på ristet rugbrød, og læg ægget ovenpå.
Prik hul på ægget, så blommen løber ud.
Krydr med salt og peber.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BREAKFAST KIT | Den rå

nyhedsbrev