Boliginspiration: 4 tendenser du kan indrette efter i 2022

Et nyt år er ofte lig med en øget lyst til fornyelse. Vi trænger til en ny start eller et friskt pust, og hvilken bedre måde at få dette end ved at pifte boligen op? Det kan gøre en enorm forskel at forny hjemmet, hvor vi har vores hverdag og bruger mange timer. En forandring i indretningen kan nemlig føles som en inspirerende forandring i tilstedeværelsen. Et inspirerende hjem kan f.eks. føre til motivation og inspiration i hverdagen.

Man skal ikke kimse ad vigtigheden af at have et hjem, som man elsker at være i. Farver i hjemmet kan f.eks. skabe en skøn glæde og inspiration, møbler og interiør kan skabe hygge og velvære mens billeder og kunst kan skabe en personlighed og nærvær.

Netop nu er det perfekte tidspunkt at give boligen en frisk opdatering, for det er nu, årets store tendenser træder frem. Et nyt år er nemlig også lige med nye trends og tendenser for boligindretning, så det er nu, du har chancen for at springe på. Og bare rolig, det behøver hverken være svært eller dyrt, at indrette efter de nye tendenser.

Skulpturelle former, farver fra hele paletten og et miks af møbler og materialer. Det er nogle af nøgleordene for indretningstendenserne i 2022. Skal du have inspiration til fornyelse af boligen, og vil du være med på årets store trends, så få de bedste tips og tricks samt masser af inspiration herunder!

Få inspiration af disse 4 tendenser i boligen i 2022

1. Miks toner, teksturer og former

Brug brændte toner til at give kant til lyse og lette farver. Bland stole, og vælg brugsting, der samtidig er skulpturelle. Så får du en stemning af et hjem i konstant bevægelse.

2. Indret flot og funktionelt

Gør hjemmekontoret til en del af stuen med et bord, du også kan spise ved. Gå efter stramme linjer, og skab hygge med blide farver.

Ting med flere funktioner kommer vi til at se flere af, både møbler og mindre brugsgenstande. Her en bakke til et stilleben eller til at servere morgenmaden på – den har ben, der er lige til at slå ud. 

3. Maling og mønstre

Leg med striber på væggen - det giver et friskt og humoristisk præg. Mal først hele væggen lysegul. Sæt malertape på væggen, hvor du ønsker gule striber. Mal to gange med beige henover. Fjern tapen. 

Reolen er en almindelig stigereol fra Ikea. Vi har skåret nye hylder, der stikker lidt ud i siderne, så udtrykket er mere moderne og fyldt den med flotte krukker, vaser og skulpturer.

Bland mønstre, og mal gulv og vægge i blide toner, hvis stuen skal have et helt nyt look. Indret med møbler og andet interiør, brugsting og nips, der matcher i farvetonerne. 

4. Indret med farver og forskellige materialer

Brug vaser, plakater, keramik og tekstiler som farvepift, og vælg neutrale farver såsom beige og sart rosa til de store flader i din stue. 

Farver fra fortiden hitter stort igen. Blå som i 80’erne, lilla som i 70’erne og kulørte lys og glas. Kig tilbage i tiden, hvis du drømmer om flere farver i din stue i år. Få ekstra kulør i rummet med glasting og stearinlys i farver. 

Det er ikke kun farver men også materialer, der kan mikses og matches. Sæt rustik keramik sammen med glas – de rå og blanke overflader spiller op til hinanden og gør stilen legende og afslappet.