Forberedelse af grunden

Det er blevet tid til den første sæson i den nye blomsterhave. Vi startede sidste år præcist den 1. april, men det var ikke med haven, men med huset og det kæmpemæssige renoveringsarbejde. Derfor var der ikke megen tid til overs i haven. Så det råder vi bod på i år.
 
 
Den tidligere ejer boede her i 45 år, så havens træer var groet op i himlen, og bedene havde spredt sig i alle retninger. Der var virkelig meget at tage sig til i haven. For at skabe et godt udgangspunkt for at kunne anlægge store blomsterbede var det vigtigt nøje at overveje, hvilke træer der måtte lade livet.
 
Blomsterhaven er omgivet af 25 meter høje ahorntræer, Acer platunus. De gamle træer får samme type bark som ældre platantræer, så dem skulle der ikke røres ved. I stedet var det de mange asketræer, der måtte lade livet. Her i vinter fik jeg fældet omkring 30 træer, men der ligger stadig et stort arbejde i håndteringen af alt træet. En del af det skal fjernes, mens det resterende skal laves om til brænde og stolper.
 
 
I den nye blomsterhave skal der gøres plads til en masse stauder, klematis, roser, buske, løgvækster og etårige blomster. Idéen og grundtankerne omkring, hvordan blomsterhaven skal blive, er nu så småt ved at være på plads. Haven bliver en slags cottage garden med de farver og former, vi kan lide.
 
Som sagt er der stadig lang vej igen med haven, og man kan jo kun tage et skridt ad gangen. Og da frosten stadig er forankret i jorden, er vejen til det færdige resultat meget lang. Kom nu, forår.
 

Se billeder i galleriet nedenfor.