Cheesecake med appelsin

Denne cheesecake med appelsin kan serveres i små, lækre anretninger, der både vækker appetitten og glæder øjet. Se opskriften her!

Onsdag, 14. februar 2018 - 10:08 - af Liv Martine Hansen. Foto: Skovdal & Skovdal

De tørrede appelsinskiver, der pynter så fint på kagernes top, skal have lang tid i ovnen - men ellers er denne opskrift lige til at gå til! Så der er ingen undskyldning for ikke at byde på en (eller to, eller tre) af disse lækre cheesecakes, næste gang du får hyggeligt besøg.

Prøv også: Macarons med hindbær 

Cheesecake med appelsin

6 personer

Det skal du bruge til din appelsincheesecake:

PYNT:

  • 2 usprøjtede appelsiner

KIKSEBUND:

  • 50 g smør
  • 100 g
 Digestive-kiks

OSTEFYLD:

  • 3
 blade husblas  
  • 1 vaniljestang
  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 200 g flødeost naturel
  • 50 g flormelis
  • 3 dl piskefløde

APPELSINGELÈ:

  • 2 blade husblas
  • 3 appelsiner
  • 50 g sukker 

Se også: Cheesecake med kiwi

Sådan gør du:

PYNT:

  1. Tænd ovnen på 100°.
  2. Skær appelsinerne i tynde skiver.
  3. Læg appelsinskiverne på en bageplade med bagepapir, og lad dem tørre i ovnen i 3 timer.

KIKSEBUND:

  1. Smelt smørret.
  2. Knus kiksene, og rør dem godt sammen med det smeltede smør i en skål. Fordel kiksemassen i bunden af 6 små springforme.
  3. Sæt springformene på køl i ca. 10 minutter.

OSTEFYLD:

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  3. Riv skallen af appelsinerne, og pres saften.
  4. Pisk flødeost, flormelis, vanilje og appelsinskal sammen.
  5. Klem vandet ud af husblassen, og smelt den i en gryde ved lav varme sammen med saften fra appelsinerne.
  6. Pisk fløden let, og bland lidt af den i den smeltede husblas.
  7. Vend hurtigt husblassen i resten af den piskede fløde.
  8. Vend flødemassen i flødeosten.
  9. Fordel ostefyldet i springformene.
  10. Stil springformene i fryseren i ca. 30 minutter.

APPELSINGELÈ:

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Pres saften af appelsinerne, og kog den op med sukker.
  3. Tag det af varmen, og sigt væsken.
  4. Klem vandet ud af husblassen, kom den i den varme saft, og rør rundt.
  5. Lad massen køle af i 15 minutter.
  6. Hæld geléen over desserterne.
  7. Stil desserterne i fryseren i 20 minutter, tag dem ud af springformene.
  8. Servér med tørrede appelsiner.

Se også: Lav dine egne citrusplanter

Læs mere om:

Læs også:

Cheesecake med chokolade