Kager

Jordbærtærte med mandelcreme og ribs

Her får du opskriften på en skøn jordbærtærte lavet med blød mandelcreme og ribs, som giver kagen en god syrlighed.
af Marie Melchior. 1.07.2016 Foto: Betina Hastoft.
Jordbærtærte med mandelcreme

Vi kan ikke få nok af lækre kager med søde jordbær, og den her opskrift på jordbærtærte kombinerer oven i købet de gode bær med en anden bærfavorit - nemlig ribs. Ribs har en skøn syrlighed, som er fantastisk i sødt bagværk, og som giver kagen lidt kant. Smør en fløjlsblød mandelcreme på mørdejsbunden, og fordel de smukke røde bær ovenpå. Vupti - så har du en skøn dessert at glæde gæsterne eller familien med!

8 personer

Mørdej

  • 125 g smør
  • 100 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 225 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 spsk. koldt vand

Mandelcreme

  • 100 g blødt smør
  • 80 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 æg
  • 100 g mandelmel

Desuden

  • 2 spsk. jordbærmarmelade
  • 250 g jordbær
  • 250 g ribs

Sådan laver du jordbærtærte med mandelcreme og ribs

Mørdej

  1. Kør smør, flormelis, salt og hvedemel sammen i en foodprocessor. Tilsæt æg og vand, og kør, til dejen samler sig.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskab i ½ time.
  3. Tænd ovnen på 180°. Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt aflang form.
  4. Prik dejen med en gaffel, og bag tærtebunden i 10 minutter. Afkøl på en bagerist.

Mandelcreme

  1. Pisk smør, sukker, vaniljekorn, æg og mandelmel til en jævn creme.
  2. Smør tærtebunden med jordbærmarmelade, og fordel mandelcremen ovenpå.
  3. Skær jordbærrene i kvarte. Fordel jordbær og ribs oven på mandelcremen, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter.