Nemme pestosnegle

Lav små fine pestosnegle til middagen eller som snack. Prøv også at erstatte grøn pesto med rød pesto eller oliventapenade. Det smager skønt!

Tirsdag, 3. maj 2016 - 16:06 - Tekst og foto: Inge Skovdahl / Skovdahl.dk
Pestosnegle er geniale som kuvertbrød til den gode middag eller som små lækre snacks, når sulten melder sig mellem måltiderne. Du kan også servere dem som natmad, når du holder fest, så gæsterne ikke går sultne hjem. Hvis du laver sneglene til maden, egner de sig især godt til pastaretter og andre retter med lyst kød. 
 
Du kan lave pestosneglene i forvejen og fryse dem, når de er færdigbagt. Lad dem køle lidt af på en bagerist, og kom dem i fryseposer, som du lægger i et jævnt lag i fryseren. Når de skal tøs op, lægger du blot poserne på køkkenbordet, så brødene tør langsomt op. Du kan så efterfølgende lune dem i ovnen, hvis du synes.

 

Nemme pestosnegle

30 stk.
Det skal du bruge:
  • 15 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 400 g hvedemel eller pizzamel
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 glas grøn pesto

Prøv også: Baguettes med rosmarin

Sådan laver du pestosnegle:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt mel lidt ad gangen. Tilsæt salt og olie, og når dejen er lind, ælter du den godt igennem på bordet.
  2. Lad den hæve mindst 1 time, og lad den gerne hæve til dagen efter i køleskabet. Rul dejen tyndt ud til ca. 30 x 60 cm.
  3. Smør pestoen på, og rul dejen til en 60 cm lang roulade. Skær sneglene ud, og læg dem i små muffinforme.
  4. Bag sneglene ved 200° i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en rist. 

Prøv også: Madbrød med squash og chili

 
 

Læs mere om:

Læs også: