Grønne knækbrød med citron-fetadip

Knækbrød med citron-fetadip

Mangler du en lækker snack til at byde dine gæster velkommen? Så er disse grønne knækbrød med citron-fetadip lige sagen! Få opskriften her.

Mandag, 30. april 2018 - 10:59 - af Lena Staal. Foto: Inge Skovdal.

Det er altid et hit at byde gæsterne på små, lækre appetitvækkere sammen med velkomstdrinken. Disse små knækbrød får en fin og festlig farve fra grønkålen i dejen, og smager skønt i kombination med den cremede og syrlige citron-fetadip. 

Flere grønne lækkerier: Sprøde minivafler med stenbiderrogn

Det skal du bruge til grønne knækbrød med citron-fetadip:

Knækbrød:

  • 100 g grønkål
  • 1½ dl hvedeøl
  • 4 dl hvedemel
  • ½ tsk. hjortetakssalt
  • 1 spsk. salt

Citron-fetadip:

  • 200 g feta
  • 2 dl kogte kikærter
  • ½ dl olie
  • 2 usprøjtede citroner
  • ½ spsk. salt
  • Purløg

Supplér dine knækbrød med citron-fetatdip med en ekstra starter: Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup

Sådan gør du:

Knækbrød:

  1. Damp og vrid grønkålen. Blend grønkål sammen med øl.
  2. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål, tilsæt grønkålsblandingen, og saml dejen. Del dejen i 2, og rul den tyndt ud – brug gerne lidt mel.
  3. Skær dejen i lange stænger, der måler ca. 2 x 7 cm, og løft dem forsigtigt over på et stykke bagepapir. Prik dem med en gaffel.
  4. Bag dem i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter.

Citron-fetadip:

  1. Blend feta, kikærter og olie.
  2. Riv skallen af citronerne, og pres dem. Kom salt og citronsaft i dippen.
  3. Servér med citronskal og lidt olie, og kom purløg på toppen.

Måske du også vil kunne lide: Fjordrejer på små toasts

Læs også:

Grønne blinis med stenbiderrogn
Wraps